Futballtangó

Mozgalmas nyár a Simeone-családban

2022. július 06. - _Adamo_

simeone3_1.jpg

Az egykori kiváló argentin válogatott labdarúgó, Diego Simeone három labdarúgó fia közül ketten már klubot váltottak a nyáron, és a harmadik is végrehajtott egy transzfert, esetében ugyancsak könnyen elképzelhető, hogy csapatot is fog még váltani.

Az Atlético Madrid csapatát vezetőedzőként már több mint tíz éve hűségesen irányító Diego Simeone természetesen a következő idényben is a "matracosok" edzője lesz, ám három fia közül ketten máris klubot váltottak a nyári átigazolási időszak alkalmával.

"Cholo" három fia közül a legidősebb, egyben a legismertebb, a nagyszerű idényt futó Giovanni Simeone, akinek játékjogát a közelmúltban a kölcsön után végleg megszerezte a Hellas Verona csapata az olasz bajnokságból kieső Cagliaritól. A 27 esztendős támadó karrierje eddigi legeredményesebb idényén van túl, hiszen 35 pályára lépés alatt 17 gólt szerzett a Serie A elmúlt kiírásában. Esetében könnyen elképzelhető, hogy nagyobb csapathoz fog igazolni akár még ezen a nyáron, mivel több olasz és spanyol csapattal is hírbehozták már.

A középső fivér, a 23 esztendős Gianluca Simeone évek óta alacsonyabb osztályú spanyol klubokban rúgja a bőrt. A szintén befejezőcsatárként tevékenykedő tehetség az elmúlt két évet a harmadik vonalban szereplő CD Ibiza csapatában töltötte, a legutóbb lezárult idényben négy bajnoki gólig jutott. Szerződése lejártával klubváltásra adta a fejét, és a 2022-2023-as szezont már a szintén harmadosztályú Xerez Deportivo csapatánál töltheti.

Hozzá hasonlóan a legifjabb testvér, Giuliano Simeone ugyancsak új kihívással nézhet szembe. A 19 esztendős támadó eddig az Atlético Madrid korosztályos csapataiban pallérozodott, idén a felnőttek közt is debütált édesapja kezei alatt, miközben a harmadosztályú B csapatban 34 találkozón 23 gólig jutott. A tehetséges csatárt a további fejlődése céljából az új szezonra kölcsönadták a másodosztályban középcsapatnak számító Real Zaragozához, ahol a madridiak reményei szerint állandó játéklehetőséget kaphat majd.

Ketten is kifejezetten ígéretes fejlődést mutatnak be, így érdemes lesz figyelemmel kísérni pályafutásukat, hogy vajon édesapjuk nyomdakaiban lépve, meghatározó szerephez juthatnak-e majd az argentin válogatottban.

simeone4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9717875673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása