Futballtangó

Az argentin válogatottat választotta a Serie A-ba berobbanó tehetség

2024. január 22. - _Adamo_

soulefrosinone.jpg

Az újonc Frosinone színeiben nagyszerűen teljesít élete első Serie A-szezonjában az argentin korosztályos válogatott támadójátékosa, Matías Soulé.

Az olasz felmenőkkel rendelkező fiatal labdarúgó, Matías Soulé Argentínában látta meg a napvilágot, de kettős állampolgár és 2020 óta Olaszországban játszik. Ez alapján mindkét nemzet válogatottját választhatná, ő maga azonban már meghozta a döntését, az argentin válogatott színeit szeretné képviselni.

A 20 éves játékos a Kimberley nevű utánpótláscsapatban kezdte pályafutását, majd 12 éves korától a neves Vélez Sarsfield akadémiáján pallérozodótt, hogy aztán a Juventushoz kerüljön. Soulé kezdetben a korosztályos együttesekben jutott szóhoz, majd az olasz harmadosztályban versenyező Juventus U23 együttesét erősítette. A tehetség a 2021-2022-es idényben 34 mérkőzésen öt gólt szerzett a zebrák fiókcsapatában. Menet közben a Serie A-ban is bemutatkozott, de csak elvétve jutott játéklehetőséghez. A 2022-2023-as szezont bár a torinóiak első csapatánál töltötte, idénybeli 13 bajnoki fellépésének nagy részében csak epizódszerephez jutott. Az első olasz bajnoki gólját a Sampdoria ellen szerezte 2023 márciusában.

Tavaly ősszel az élvonalba frissen feljutó Frosinone együtteséhez került kölcsönben, ahol az idény eleje óta lendületes és eredményes formában teljesít. Soulé meggyőző produkciójára mindenki felkapta a fejét. Jelen állás szerint az idény első felében 19 pályára lépés alatt kilenc gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki.

Ezt követően az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti is megkereste őt a Squadra Azzurrában való szereplés lehetőségével, melyet azonban Soulé elutasított:

"Beszéltem Spallettivel, és őszintén elmondtam neki, hogy argentinnak érzem magam. Szerette volna, hogy csatlakozzak az olasz válogatotthoz, amit megköszöntem neki, mert nagyon megtisztelő a lehetőség, de Argentína behívójára várok. Argentin vagyok, Argentínában születtem, és ha a szívemre hallgatok, akkor egyértelmű a döntés."

Soulé az argentin válogatottban eddig csak korosztályos szinten szerepelt, ott viszont rendszeres szerephez jutott. A felnőtt keretbe még nem hívták be, így a szabályok szerint lenne lehetősége az olasz válogatottban pályára lépni, azonban másként döntött.

A közelmúltban olyan híreket is lehetett olvasni, hogy a Juventus még januárban visszahívja a kölcsönből, azonban mivel ez eddig nem történt meg, valószínűleg eltekintenek ettől a lehetőségtől. Úgy tűnik, egyelőre marad az újoncnál, ami az állandó játékpercek miatt alighanem a lehető legjobb döntés számára. Aztán a következő szezontól nagy eséllyel helyet követelhet magának a torinóiak keretében, és előbb-utóbb vélhetően az argentin válogatott keretében is találkozhatunk a nevével.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7218308147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása