Futballtangó

Ricardo Gareca nem folytatja a perui válogatott élén

2022. július 16. - _Adamo_

gareca.jpg

Több dél-amerikai sajtóhíresztelés után immár a perui labdarúgó-szövetség is megerősítette, hogy elválnak útjaik a helyi válogatottat hét éve irányító Ricardo Garecával.

2015 óta tartó megbízatása után távozott Peru válogatottjának szövetségi kapitányi posztjáról a rutinos argentin szakember, Ricardo Gareca, miután a felek nem tudtak megállapodni egymással szerződése megújításáról:

"A Perui Labdarúgó Szövetség rendkívül hálás Ricardo Gareca professzornak és a teljes csapatának azért, hogy több mint hét évig dolgoztak a felnőtt csapatunkkal, amely figyelemre méltó professzionalizmussal és hihetetlen odaadással bebizonyítta, hogyan lehet sporteredményeket elérni, támaszkodva erősségeire és képességeire. Őszinte köszönettel tartozunk Garecának és stábjának a perui válogatott élén elvégzett munkájukért, a legjobb szakmai és személyes sikereket kívánva búcsúzunk el tőlük"

- áll a perui labdarúgó-szövetség közleményében.

A perui sajtó szerint a helyi szövetség a globális gazdasági válságra hivatkozva a felére akarta csökkenteni Gareca éves bérét az új megállapodásban, mellyel a 64 éves szakember nem értett egyet, így elváltak egymástól útjaik.

A játékosként a Boca Juniors, a River Plate és a Vélez Sarsfield csapatainál is megforduló tréner így szabadúszóvá vált és új feladatot keres. Az argentin lapokban időről időre felmerül a neve az edzőt kereső Boca Juniors kispadján, mostani távozása pedig csak felerősítheti ezeket a pleytkákat, melyekről azonban egyelőre nem tudhatjuk, hogy mennyi valóságalapjuk van.

Gareca a hétéves ciklusa alatt 2018-ban 36 év szünet után kijuttatta Perut a világbajnokságra, azonban a 2022-es tornáról az interkontinentális pótselejtező tizenegyesekkel való elveszltése révén lemaradtak. Emellett négyből négy Copa Américán jutottak be a legjobb négy közé: 2019-ben a második, 2015-ben a harmadik, 2016-ban és 2021-ben pedig a negyedik helyen végeztek. 96 mérkőzésen irányította a nemzeti csapatot, amely az összes valaha volt kapitány közül a legtöbb a perui válogatott történetében. Gareca irányítása alatt a Blanquirroja 39 győzelmet, 23 döntetlent és 34 vereséget regisztrált.

Korábbi klubedzői karrierje alatt számtalan argentin csapatot irányított, legnagyobb sikereinek a Vélezzel elért három argentin bajnoki cím számít, melyeket a 2009-től 2013-ig terjedő munkavállalása alatt ért el.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8317884217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása