Futballtangó

Edzőváltás, kapitánykérdés - krízis a Boca Juniorsnál

2022. július 14. - _Adamo_

pipacali.JPG

A Boca Juniors csapata a Libertadores-kupából való kiesés mellett az utolsó három mérkőzését elvesztette az argentin bajnokságban, így egyre nagyobb gödörben van.

A szebb napokat is látott Boca Juniors a múlt héten menesztette Sebastián Battagliát a vezetőedző posztjáról, miután a nemzetközi kiesés után a szakember nyíltan kritizálta a klub átigazolási politikáját. 

A 41 esztendős tréner tavaly augusztusban vette át a csapat irányítását, miután azt megelőzően éveken át a tartalékcsapatot trenírozta. Aktív játékosként annak idején szinte a teljes játékos pályafutását a Bocánál töltötte, 1998-tól 2003-ig és 2005-től 2013-ig több mint 200 tétmérkőzést játszott a klub színeiben, a középpályás a köztes időszakot a spanyol Villarreal csapatánál töltötte. Az egykori tízszeres argentin válogatott labdarúgó többek közt hét bajnoki címet és négy Libertadores-kupát nyert az “arany-kékek” labdarúgójaként. Irányításával közel egy év alatt a Boca 57 mérkőzésből 29-et nyert meg 17 döntetlen és 11 vereség mellett, miközben elhódították a tavalyi Copa Argentinát és az idei Copa de la Liga Profesionalt.

Battaglia pótlását egyelőre házon belül oldották meg, Hugo Ibarra irányítja a csapatot, de bizonyára hamarosan hosszútávú megoldást eszközölhetnek, az argentin sajtóban több jelölt neve is szóba került.

Mindemellett a közelmúltban a naptári esztendő végéig szerződést hosszabbító rutinos csapatkapitány, Carlos Izquierdoz sorsa is bizonytalanná vált. A 33 esztendős hátvédet Ibarra a legutóbbi bajnokin csak padoztatta, melyet követően felerősödtek a távozását pedzegető híresztelések. Az általános pletykák szerint a csapatot 2018 óta szolgáló labdarúgó még a nyáron visszatérne Mexikóba, ahol korábban a Santos Laguna labdarúgója volt.

"Nekem talán jobb fáj, mint neki, mert a barátja vagyok és nagyon szeretem. Sok kapitányom volt a pályafutásom során, de mindig Calit rangsorolom közülük a legmagasabb helyre, ezt mindig is így fogom gondolni. Egy igazi példakép, odafigyel az egész csapatra, saját magára, elsőként érkezik és utolsóként távozik az öltözőből. Hihetetlenül nagyra értékelem. Nem tudom, hogy mi állhat a háttérben, de a körülötte lévő bizonytalanság biztosan nincs jó hatással ránk"

- mondta a csapatkapitány körüli helyzetről a Boca rutinos támadója, Darío Benedetto.

"Szerintem jók voltunk a Corinthians ellen, mindkét meccsen domináltunk, intenzíven játszottunk, aki látta a mérkőzéseket, biztos lehetett a továbbjutásunkban, sajnos mégsem sikerül. Megnyertük az előző kiírást, kvalifikáltuk magunkat a Libertadores-kupa következő felvonásába, ezen a két meccsen sajnos semmi nem jött össze, de sajnos van ilyen a futballban, túl kell tenni magunkat a hullámvölgyeken" - tette hozzá a Libertadores-kiesés kapcsán.

A Liga Profesional aktuális kiírásában a Boca Juniors az első hét forduló alatt csupán kilenc pontot gyűjtött, mellyel a 14. pozíciót birtokolja a 28 csapatos mezőnyben.

A "genovai" gárdának vissza kell nyernie a formáját és motivációt kell találnia, már csak a szurkolók miatt sem engedhetik meg maguknak, hogy a középmezőnyben vagy akár még lejjebb kullogjanak. A Boca számára a nemzetközi kupa jelentette volna az igazi kihívást, ahol azonban a Benedetto által említett párharcban tizenegyesekkel elbuktak a Corinthians elleni nyolcaddöntőben. A Copa de la Liga Profesional megnyerésével bejutottak a Libertadores-kupa 2023-as kiírásába, így ebből a szempontból nincs tétje, hogy hányadik helyen végeznek az aktuálisan futó kiírásban - a hároméves átlagpontok miatt azért nem mindegy, illetve ami még fontosabb: a becsületük miatt sem.

Nem lesz könnyű hónapokon át igazi tétmeccsek nélkül működni, de muszáj megtalálniuk a megtépázott identitátusokat és a leendő új edzővel, illetve a csapatkapitánnyal vagy nélküle megmenteniük a szezont.

battagliaboca1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7117882679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása