Futballtangó

Meglepetések az argentin bajnokság nyitányán

2022. június 18. - _Adamo_

colonriver.jpg

Az első három forduló már lezajlott az argentin bajnokság idei második, Liga Profesional sorozatából, és szép számmal születtek váratlan eredmények.

Az idei második argentin bajnoki idényében, a Liga Profesional elnevezésű sorozatában a 28 csapatot egy csoportba sorolták. Ebben a kiírásban 27 fordulót játszanak egymással, minden csapat minden ellenféllel egyszer találkozik, lehetőség szerint a tavalyihoz képest fordított pályaválasztásban. A bajnokság küzdelmei a tervek szerint június 3-tól október 23-ig tartanak.

A tavalyi második, "teljes" kiírást megnyerő River Plate a mezőny egyedüli gólképtelen csapata, amely két gól nélküli döntetlen után legutóbb 1-0-s vereséget szenvedett a tavalyi első sorozatot megnyerő Colón ellen, így csak a 26. helyet foglalja el a 28 csapatos mezőnyből. A tavaly év végén rendezett Bajnokok Kupája (Trofeo de Campeones) mérkőzésen ugyancsak ez a két csapat találkozott egymással, és akkor a "milliomosok" még 4-0-s sikert arattak. Marcelo Gallardo együttese pocsék formában, gyenge helyzetkihasználással kezdte az új idényt.

Maradva a negatív meglepetéseknél: Alexander Medina kinevezése és a tervezett jelentős erősítése ellenére a Vélez Sarsfield egyetlen pontot szerzett az első három kör alatt; míg Martín Palermo távozása után az előző sorozatban rájátszás-résztvevő Aldosivi háromból három vereséggel kezdte az idényt. Ugyanakkor a nevesebb csapatok közül a Lanús sem lehet túl büszke a két pontjára, mint ahogyan a Defensa y Justicia, a Talleres Córdoba és a San Lorenzo is csupán három ponttal rendelkezik, de az idén mutatott forma alapján ez egyiküktől sem számít már váratlannak.

A táblázat élén hét ponttal három csapat áll, akik közül a Platense és a Newell's Old Boys remek rajta egyaránt várakozáson felüli eredménynek számít. Előbbit a veterán Lisandro López repít, a rosáriói gárda pedig a mérsékeltebb szereplését levetkőzve indította ígéretesen az új kiírást. A harmadik éllovas az Estudiantes La Plata csapat, amely az előző kiírásban és a Libertadores-kupában is remekül szerepel(t).

A fenti triót újabb három csapat követi hat ponttal, a Boca Juniors a Central Córdoba, a Racing Club pedig a Godoy Cruz ellen szenvedett el egy-egy váratlan vereséget két-két győzelem közt, míg az Argentinos Juniors ugyancsak két sikerrel és egy fiaskóval indította az évet. Előbbi kettő a játékoskeret minősége és az aktuális forma alapján egyaránt a bajnokesélyesek közé tartozik, annak ellenére, hogy korán becsúszott egy-egy meglepő kapituláció.

A Rivert verő Colón, valamint a Gimnasia La Plata és az Atlético Tucumán egyaránt veretlenül, 1-2-0-s mérleg révén öt ponttal rajtolt, miközben a szebb napokat is látott Independiente, illetve a Copa de la Liga Profesionalban döntőt játszó Tigre egyaránt négy-négy ponttal rendelkezik.

Három forduló után a rutinos uruguayi csatár, Jonatan Álvez (Unión Santa Fé) és a tehetséges Mateo Retegui (Tigre) három-három találattal vezeti a góllövőlistát.

Amíg az európai bajnokságok éppen szünetelnek, az argentin pontvadászatban abszolút nincs megállás, hiszen a világbajnokságig be kell fejezni a mostani, 27 fordulós kiírást. A nyári időszakban számtalan hétközi fordulót is játszanak, így igazi erőltetett menetben lesz még részük a Liga Profesional résztvevőinek.

A Liga Profesional állása a 3. forduló után:

afa3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6817860821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása