Futballtangó

Kisorsolták az argentin bajnokság új idényének menetrendjét

2022. május 27. - _Adamo_

lpf.jpg

Alighogy befejeződött az argentin bajnokság idei első kiírása, a jövő hétvégén máris kezdetét veszi a másik, a Liga Profesional nevet viselő versengés.

Az idei második argentin bajnoki idényében, a Liga Profesional elnevezésű sorozatában a 28 csapatot egy csoportba sorolták. Ebben a kiírásban 27 fordulót játszanak egymással, minden csapat minden ellenféllel egyszer találkozik, lehetőség szerint a tavalyihoz képest fordított pályaválasztásban. A bajnokság küzdelmei előreláthatólag június 3-tól október 23-ig tartanak majd.

A Boca-River Superclásicóra a 18. fordulóban kerülhet sor előreláthatólag a szeptember 11-i hétvégén. Eközben az Estudiantes és a Gimnasia már az első, a Colón és az Unión a második, a Racing és az Independiente pedig a hetedik fordulóban vívhat rangadót egymással. A Banfield-Lanús klasszikusra a 20., míg a San Lorenzo-Huracán derbire a 22. körben kerülhet sor. Az évad záró fordulójában például Racing-River és Boca-Independiente párosítások lesznek.

Az idei első kiírást a Boca Juniors csapata nyerte, miután a sorozat döntőjében az újonc Tigre csapatát múlta felül 3-0 arányban.

Az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutató "genovaiak" mellett a címvédő River Plate, vagy éppen a Copa de la Liga Profesional során nagyszerűen masírozó Racing Club és Estudiantes La Plata gárdája ugyancsak sokra lehet hivatott az új idény során.

A bajnokság menetrendje:

lp1.png

lp2.png

lp3.png

lp4.png

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4417841963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása