Futballtangó

Hét év után újra bajnok a River Plate

2021. november 26. - _Adamo_

rivercampeon.jpg

Magyar idő szerint péntekre virradóra a Racing Club legyőzésével hódította el története 37. bajnoki címét az argentin rekordbajnok River Plate együttese.

A River Plate csapata az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2021-es kiírásában mutatott elképesztő menetelése végén három fordulóval a szezon vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben. A „milliomosok” előnye a bajnokság finisében 12 pontra hízott a nyomukat csak bottal ütő Defensa y Justicia és Talleres Córdoba csapatai előtt.

Az 1901-ben alapított kultikus argentin csapat első bajnoki címét 1920-ban ünnepelhette. Azóta számtalan sikerkorszaka volt, amikor nem egy esetben egymás után zsebelte a hazai és nemzetközi elismeréseket. Az elmúlt években a nemzetközi címeket időről időre szépen begyűjtötték, azonban a 2014-es Final elnevezésű sorozat megnyerése óta képtelenek voltak felérni a hazai trónra. A 2019-2020-as bajnokság végeztével például az ősi rivális Boca Juniors az utolsó fordulóban előzve taszította le őket az első helyről.

Az elmúlt években a Boca a bajnoki címek számában vészesen megközelítette a Rivert a maga 34 elsőségével, de most megálljt parancsoltak nekik.

A csapat kultikus vezetőedzője, Marcelo Gallardo edzőként először ünnepelhet bajnoki címet szeretett klubjával:

"Ez a győzelem mindenkié, igazi csapatként teljesítettünk. Rengeteg kiváló játékosunk van, akik közül bármelyik képes a csapat élére állni, ha a helyzet úgy kívánja. A játékosainknak számos emberi karaktere van, elhivatottak vagyunk a kemény munka iránt, és nem riadtunk vissza a kihívásoktól. Ezek vagyunk mi, készen állunk harcolni egymásért, a szurkolóinkért, a közös célokért. Minden csapat életében vannak mélypontok, hullámvölgyek, de ezeken felül kell kerekedni. Az idősek segítik a fiatalokat, példát mutatnak nekik, a fiatalok pedig gyorsabbak, tehetségesebbek. Így vagyunk egy csapat, egymástól függünk. Igazi boldogság és büszkeség tölt el mindannyiunkat, elmondhatatlanul elégedett vagyok, hogy ezt a csapatot irányíthatom."

A River Plate a 2021-es szezon során ellentmondást nem tűrő menetelést produkált, hiszen a csapat az utolsó 17 mérkőzésén nem talált legyőzőre, ráadásul ezalatt mindössze három döntetlent játszott 14 győzelem mellett. A "milliomosok" a 22 forduló alatt mindössze kétszer kaptak ki, 16-4-2-es mérlegükkel, utcahosszal vezetik, s nyerték meg a bajnokságot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1916765380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása