Futballtangó

Ecuador otthonába látogat Argentína

2022. március 29. - _Adamo_

seleccion-argentina-vs-venezuela-gol-festejo_862x485.jpg

Az argentin válogatott Venezuela legyőzése után magyar idő szerint keddről szerdára virradóra a hozzá hasonlóan a világbajnokságra már biztosan kijutó Ecuador otthonában lép pályára.

Lionel Scaloni csapatának alapesetben ez lenne az utolsó mérkőzése a dél-amerikai selejtezősorozatban, de a FIFA döntése értelmében a Brazília elleni elhalasztott mérkőzés pótlására még sor fog kerülni későbbiek során, így egy (tét)meccs még vár majd a csapatra a világbajnokság előtt.

Mint ismeretes, Emiliano Martínez, Cristian Romero, Emiliano Buendía és Giovani Lo Celso az eltiltása miatt, Marcos Acuna és Alejandro „Papu” Gómez sérülése következtében, míg a sérülésből frissen visszatérő Paulo Dybala nem százszázalékos fizikai állapota miatt került ki az argentin válogatott keretéből. Továbbá Lautaro Martínez pozitív koronavírus-tesztje, Lisandro Martínez pedig sérülése okán nem utazhatott el a nemzeti csapathoz. Scaloni mester tervei szerint a „La Tri” elleni mérkőzésen még inkább tartalékos lehet az Albiceleste összeállítása, és akár hat helyen is változhat a kezdőcsapat a néhány nappal ezelőtti, Venezuela elleni összecsapáshoz képest.

A TyC Sports szerint az argentin válogatott várható kezdőcsapata:

Musso; Montiel, Pezzella, Otamendi, Tagliafico; De Paul, G. Rodríguez, Palacios; Messi, Julián Álvarez, Di María vagy Ocampos.

Gustavo Alfaro csapatát a hazai vb-selejtezőn még 2020 októberében 1-0-ra győzte le az argentin válogatott. A két csapat legutóbb a tavaly nyári Copa América negyeddöntőjében találkozott egymással, két kései gól jóvoltából 3-0-s argentin győzelem született. Összességében az utolsó négy egymás ellenit az Albiceleste nyerte - 2019-ben barátságos meccsen 6-1-re, 2017-ben vb-selejtezőn 3-1-re győzte le Ecuadort. Utóbbi volt a legutolsó meccs az egyenlítői országban, de azt a hegyekben található Quitóban rendezték, ezúttal pedig az óceánhoz közeli Guayaquil városában mérkőzhetnek meg egymással, melynek környékét az elmúlt hétvégén a Richter-skála szerinti 6-os erősségű földrengés rázta meg. Az eddigi utolsó ecuadori siker alkalmával 2015. október 9-én 2-0-ra múlták felül az akkor még Gerardo „Tata” Martino által irányított argentin együttest a Monumentalban.

Miután az elmúlt három meccsét nyeretlenül megvívó Ecuador már biztosította világbajnoki részvételét, a mérkőzésnek a felkészülésen, és esetlegesen az argentinok 30 meccses veretlenségi sorozatának fenntartásán túl nem lesz valódi tétje. Nem úgy több másik, ugyancsak ma éjszaka megrendezésre kerülő világbajnoki selejtezőn. A pótselejtezőt érő ötödik helyért ugyanis még három válogatott pályázik. A pozíciót jelenleg elfoglaló Peru amennyiben legyőzi odahaza Paraguayt, akkor nincs kérdés, ők küzdhetnek meg az ázsiai selejtezőből érkező ellenféllel a kiadó katari helyért. Azonban az „inkák” hibázása esetén a Venezuelába látogató Kolumbia és az Uruguayt fogadó Chile is ácsingózik még erre a pozícióra, hiszen előbbi egy, utóbbi két ponttal van mögöttük. Hármójuk közül tehát ketten biztosan le fognak maradni a világbajnokságról.

A soron következő, 18. forduló programja:


Március 30., szerda, 01:30 Bolívia – Brazília
Március 30., szerda, 01:30 Chile – Uruguay
Március 30., szerda, 01:30 Ecuador – Argentína
Március 30., szerda, 01:30 Peru – Paraguay
Március 30., szerda, 01:30 Venezuela – Kolumbia

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:


1. Brazília 42 pont (16 meccs, 36-5)
2. Argentína 38 pont (16 meccs, 26-7)
3. Ecuador 25 pont (17 meccs, 26-18)
4. Uruguay 25 pont (17 meccs, 20-22)
5. Peru 21 pont (17 meccs, 17-22)
6. Kolumbia 20 pont (17 meccs, 19-19)
7. Chile 19 pont (17 meccs, 19-24)
8. Paraguay 16 pont (17 meccs, 12-24)
9. Bolívia 15 pont (17 meccs, 23-38)
10. Venezuela 10 pont (17 meccs, 14-33)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6617792061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása