Futballtangó

Magabiztosan nyert Argentína Venezuela ellen

2022. március 26. - _Adamo_

argentina2.jpg

Az argentin válogatott magabiztos, papírforma sikert aratott szombatra virradóra a sereghajtó Venezuela ellen a dél-amerikai vb-selejtezősorozat utolsó hazai mérkőzésén a La Bombonerában.

Argentína az előzetes várakozásoknak megfelelően, 3-0-ra legyőzte hazai környezetben a dél-amerikai kvalifikációt immár biztosan az utolsó helyen záró Venezuela válogatottját. Lionel Scaloni részben kényszerű okokból a megszokott eltérő kezdőcsapatok küldött a pályára: Armani - Molina, Pezzella, Otamendi, Tagliafico - de Paul, Paredes, A. Mac Allister - N. González, Messi, J. Correa. Később sereként A. Correa, Di María, Boye és G. Rodríguez jutott szóhoz.

Az Albiceleste a sorozatos támadások közben eleinte kisebb, majd a félidő második felében egyre nagyobb helyzeteket alakított ki: Messi lövését kézzel (?) blokkolták, J. Correa helyzeténél pedig Farínez védett látványosat. A 34. percben a mezőnyfölény góllá érett, De Paul jobb oldali bejátszását a kapu elé érkező Nicolás González juttatta be az ötösről a hálóba. A játékrész hajrájában további gólszerzési lehetőségek adódtak a házigazda előtt, és J. Martínez közeli lehetőségénél a Vinotinto is veszélyeztetett Armani ketrecénél. A térfélcsere után sem igazán változott a játék képe, s bő öt perc elteltével Messi sorfalról levágódó szabadrúgása jelentett könnyű zsákmányt Faríneznek. Nem sokkal később J. Correa jobb oldali elfutását követően A. Mac Allister lövése tévesztett célt. Akárcsak az első félidőben, a második felvonás során is a hajrában érkeztek meg a “gauchók” találatai. Bő tíz perccel a vége előtt a csereként beálló Ángel Di María a jobb oldalon meglódulva cselezte magát befelé, majd a bizonytalanul kimozduló kapus felett látványos mozdulattal emelt a hálóba. Három perccel később a PSG sztárja zseniális labdát adott a kapu elé Lionel Messinek, aki mellel levette a játékszert, majd a labdát eltörve is eredményes tudott lenni, mivel balul sikerült mozdulatával is megzavarta az ellenfél kapusát.

Argentína zsinórban a 30. mérkőzését vívta meg veretlenül, és továbbra is rendkívül kiegyensúlyozott teljesítménnyel készül a novemberi katari világbajnokságra, elsőként annak április elsejei, jövő pénteki sorsolására. Mindenek előtt pedig a következő selejtezőre, melyet jövő szerdára virradóra Ecuador vendégeként játszanak.

Argentína – Venezuela 3-0 (1-0)
Gólszerzők: N. González (34.), Di María (79.), Messi (82.), ill. 

 

"A legfontosabb dolog, hogy ne higgyük azt, hogy minden rendben van, ha nyersz, vagy hogy minden rosszul működik, ha kikapsz. Igyekeznünk kell mindig megtalálnunk azt, hogy mi működött jól, és mi az, ami még javításra szorul. Hiszem, hogy képesek vagyunk meccsről meccsre egyre jobban fejlődni. Sajnos sok játékost nélkülözünk, de olyanokat is láthatok, akikre korábban nem volt lehetőség. Nagyon örülök a jelenlétüknek. Di María játéka kérdéses volt, de óriási erőfeszítéseket tett, hogy pályára lépjen, kisebb sérülése ellenére is itt akart lenni velünk, ezért állítottam be, nagyra értékelem a hozzáállását. Joaquin Correa játéka nagyon tetszett, sajnáltam, hogy nem szerzett gólt. Jó érzés volt itt lenni, és látni, hogy mennyire szeretnek bennünket. Tisztában vagyunk a címeres mez súlyával, mi adjuk az ország imázsát, a közönséget pedig mindig ki kell szolgálni"

- jegyezte meg az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni.

Korábbi eredmények:


Brazília – Chile 4-0 (2-0)

Gólszerzők: Neymar (44. – büntetőből), Vinícius Júnior (45+1.), Coutinho (72. – büntetőből), Richarlison (90+1.), ill. 

Uruguay – Peru 1-0 (1-0)
Gólszerző: De Arrascaeta (42.), ill. -

Paraguay – Ecuador 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Morales (10.), Hincapié (45+6. – öngól), Almirón (54.), ill. J. Caicedo (85. – büntetőből)
Kiállítva: Riveros (88.), ill.

Kolumbia – Bolívia 3-0 (1-0)
Gólszerzők: L. Díaz (39.), Borja (72.), Uribe (90.), ill. – 

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:


1. Brazília 42 pont (16 meccs, 36-5)

2. Argentína 38 pont (16 meccs, 26-7)
3. Ecuador 25 pont (17 meccs, 26-18)
4. Uruguay 25 pont (17 meccs, 20-22)
5. Peru 21 pont (17 meccs, 17-22)
6. Kolumbia 20 pont (17 meccs, 19-19)
7. Chile 19 pont (17 meccs, 19-24)
8. Paraguay 16 pont (17 meccs, 12-24)
9. Bolívia 15 pont (17 meccs, 23-38)
10. Venezuela 10 pont (17 meccs, 14-33)

argentina1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr317789884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása