Futballtangó

A FIFA döntött a félbeszakadt brazil-argentin vb-selejtezőről

2022. február 14. - _Adamo_

brasil-argentina-suspendido-anvisa_862x485.jpg

A korábbi várakozásoknak megfelelően a FIFA a hétfői napon meghozta döntését a tavaly szeptemberben botrányos körülmények között félbeszakadt Brazília-Argentína világbajnoki selejtezőről.

Mint ismeretes, a 2021. szeptember 5-én megrendezni próbált világbajnoki selejtező az azóta már a vb-re egyaránt kijutó Brazília és Argentína mérkőzése érthetetlen módon a 8. percben félbeszakadt. A brazil egészségügyi minisztérium négy argentin játékosnál azonnali karantént rendelt el, mert két héten belül jártak Angliában, ezzel megszegték a karanténkötelezettséget, a játékosokat pedig meccs közben szó szerint a pályáról rángatták le és kényszerítették az ország elhagyására.

Ezáltal a helyi hatóságok szerint az argentin labdarúgó-válogatott négy labdarúgója is megtévesztette a határellenőröket, amikor a Brazília elleni vb-selejtezőre érkezve letagadták, hogy a szigetországban jártak - holott mind a négy játékos a Premier League-ben futballozik és az útlevelük alapján egyértelmű, hogy nincs két hete, hogy elhagyták Angliát. Az érintett játékosok az egyaránt az Aston Villában szereplő Emiliano Martínez és Emiliano Buendía mellett Cristian Romero és Giovani Lo Celso a Tottenham csapatából (utóbbi azóta már a Villarreal játékosa).

A nemzetközi szövetség úgy határozott, hogy az elmaradt mérkőzést mindenképpen meg kell rendezni, de annak helyszínét és időpontját nem jelölték ki. Bizonyára az érintett válogatottak szövetségeinek kell majd megállapodnia róla.

Emellett az argentin válogatott fentebb említett négy játékosát két-két FIFA-mérkőzéstől eltiltották, és mindkét érintett válogatott szövetségét pénzbüntetéssel sújtották. A brazil szövetség 550 ezer, az argentin szövetség pedig 250 ezer svájci frank pénzbírságot kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6817507466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása