Futballtangó

Az argentin válogatott lehetséges kerete a katari világbajnokságra

2022. január 08. - _Adamo_

argentina-colombia-copa-america_1r9jp848uvjfk1czv4re9ym5oa_resize_24.jpg

A 2022-es esztendőbe való átfordulással elkerülhetetlenül elkezdődött a visszaszámlálás a november 21-től december 18-ig Katarban megrendezésre kerülő világbajnokságra, melyre az egykori kétszeres győztes argentin válogatott már korábban kvalifikálta magát.

Az argentin sportmédia egyik legfontosabb forrásának számító Tyc Sports a minap azt szedte össze, hogy ha holnap kezdődne a világbajnokság, akkor hogy nézne ki Lionel Scaloni szövetségi kapitány nemzeti csapata. Nyilván azért még 11 hónap hátra van a vb-ig, addig sérülések, formahanyatlások nagyban befolyásolhatják a „Scaloni-járat” (Scaloneta) összetételét.

Gastón Edul véleménye szerint a tavaly nyári Copa América megnyerése alkalmával első számú kapussá és nemzeti hőssé váló Emiliano Martínez (Aston Villa) védeni a válogatott ketrecét. Mögötte második számú opció Franco Armani (River Plate), a harmadik pedig Juan Musso (Atalanta) lenne, míg a sérülés után lévő Agustín Marchesín (FC Porto) nem férne be a csapatba. Adott esetben Gerónimo Rulli (Villarreal), Esteban Andrada (Monterrey) és Agustín Rossi (Boca Juniors) állhat készen beugrani.

A jobbhátvéd posztján Nahuel Molina (Udinese) és Gonzalo Montiel (Sevilla) küzdhetnek meg a kezdő helyért, a bal szárnyon szokás szerint Nicolás Tagliafico (Ajax) és Marcos Acuña (Sevilla) jelentkezik játéklehetőségre, míg középen Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Otamendi (Benfica) és Germán Pezzella (Fiorentina) neve került fel a képzeletbeli aktuális listára. Neves kimaradónak számít Lucas Martínez Quarta (Fiorentina) vagy az egyre többször mellőzött Juan Foyth (Villarreal), akiknek azért még bőven lehet esélyük változtatni ezen a vélekedésen, illetve Facundo Medina (RC Lens) és Marcos Senesi (Feyenoord) egyaránt nagy erőkkel igyekszik a végső meghívóért.

A középpályán a szakíró továbbra is a Copa América meghatározó szereplőivel számol, és bizonyára Scaloni mester számára sem lehet kérdéses például Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Giovani Lo Celso (Tottenham) vagy Ángel Di María (Paris Saint-Germain) helye. A listán feltüntetésre került még Guido Rodríguez (Real Betis), Nicolás González (Fiorentina), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen) és Alejandro „Papu” Gómez (Sevilla) neve, akik mindannyian megszokott kiegészítő emberek a csapatban. Jelen állás szerint Emiliano Buendía (Aston Villa), Nicolás Domínguez (Bologna) és Manuel Lanzini (West Ham United) nem kapna meghívót, de mindannyiuknak lehet még esélye az elkövetkezendő időszakban változtatni ezen a véleményen.

A szakíró mindössze négy kimondott csatárt jelölt a listájára, hangsúlyozva, hogy még legalább egy vérbeli támadó biztosan számolhat majd a katari repülőjeggyel. (Tegyük hozzá, hogy azért a középpályások közt említettek közt többen is bevethetőek szélső támadóként). Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Lautaro Martínez (Inter), Joaquin Correa (Inter) és Ángel Correa (Atlético Madrid) helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik, főleg hogy Sergio Agüero kényszerű visszavonulásával egy biztos pontnak tűnő rutinos szereplővel lett szegényebb az Albiceleste. Julián Álvarez (River Plate), Paulo Dybala (Juventus), Lucas Ocampos (Sevilla), Lucas Alario (Bayer Leverkusen) és Giovanni Simeone (Hellas Verona) számára még bizonyítani kell, hogy megérdemlik a lehetőséget a nemzeti együttesben.

messiarg.jpg

A TyC Sports szerint így néz ki az argentin válogatott jelenlegi legerősebb kerete:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Juan Musso (Atalanta)
Hátvédek: Nahuel Molina (Udinese), Gonzalo Montiel (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Otamendi (Benfica), Germán Pezzella (Fiorentina), Nicolás Tagliafico (Ajax), Marcos Acuña (Sevilla)
Középpályások: Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Giovani Lo Celso (Tottenham), Ángel Di María (Paris Saint-Germain), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro „Papu” Gómez (Sevilla), Nicolás González (Fiorentina), Guido Rodríguez (Real Betis)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Lautaro Martínez (Inter), Joaquín Correa (Inter), Ángel Correa (Atlético Madrid)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9116806876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása