Futballtangó

Argentína fölényes győzelmet aratott Bolívia ellen

2024. október 16. - _Adamo_

messibol1.jpg

Az argentin válogatott a papírformának megfelelően, 6-0-ra kiütötte Bolíviát a legutóbbi vb-selejtezőjén.

Az argentin válogatott a Venezuela elleni döntetlen után magyar idő szerint keddről szerdára virradóra hazai környezetben fölényes sikert aratott a kontinens leggyengébb csapatának tartott, ám a legutolsó három vb-selejtezőjét megnyerő Bolívia ellen.

Lionel Scaloni először játszatta együtt kezdőként a Messi-La. Martínez-J. Álvarez hármast, a kezdőcsapat pedig így nézett ki: Rulli - Molina, C. Romero, Otamendi, Tagliafico - De Paul, E. Fernández, A. Mac Allister - Messi, La. Martínez, J. Álvarez. A házigazda rámenősen kezdte a mérkőzést, és kétséget sem adott afelől, hogy a győzelemre tör a Monumentalban. Az argentinok már az első percekben lehetőségeket alakítottak ki, végül a 19. percben tört meg a jég, amikor La. Martínez labdaszerzését követően Lionel Messi indulhatott meg a bolíviai kapu felé, és közelről értékesítette a ziccert. Nem sokkal később Messi szabadrúgásból veszélyeztett, de erős lövését Viscarra kapus bravúrral védte. Egy darabig a további lehetőségek kimaradtak, de az első játékrész hajrájában egy ellentámadás végén Messi lekészítéséből Lautaro Martínez az üres kapuba találva növelte a házigazda előnyét. A ráadásban a harmadik gólt is megszerezték, Messi szabadrúgásból indította a kapu felé robogó Julián Álvarezt, aki közelről volt eredményes. Az első félidő 3-0-s argentin vezetéssel ért véget. A szünet utáni folytatásban néhány perc elteltével Otamendi fejelt a hálóba, de végül les miatt nem adták meg a gólját. Az argentinok tovább támadtak, a küzdelem egyoldalúan alakult, azonban a bolíviai kapus remek védésekkel egy ideig meg tudta óvni kapuját az újabb góltól. Bő egy óra elteltével E. Palacios, Almada és Paredes jelentkezett játékra De Paul, J. Álvarez és A. Mac Allister helyett. A 69. percben született meg a negyedik gól, amikor Molina bejátszásából a frissen beálló Thiago Almada talált be. A hajrában az Albiceleste még újabb két góllal növelte a különbséget, miután Lionel Messi két perc alatt újabb két alkalommal volt eredményes, egyszer jobbal, egyszer pedig ballal vette be Viscarra kapuját a tizenhatoson belülre lépve, így az argentinok hat gólig meg sem álltak. A címvédő ezzel megerősítette vezető helyét a dél-amerikai vb-kvalifikációban, Bolívia pedig a súlyos vereség ellenére birtokolja az interkontinentális pótselejtezőt jelentő hetedik pozíciót.

Argentína - Bolívia 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Messi (19., 84., 86.), La. Martínez (43.), J. Álvarez (45+3.), Almada (69.), ill. -

 

A dél-amerikai vb-selejtezők eredményei:

 

Kolumbia - Chile 4-0
Paraguay - Venezuela 2-1
Uruguay - Ecuador 0-0
Argentína - Bolívia 6-0
Brazília - Peru 4-0

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:

 

 

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:

1. Argentína 22 pont (10 meccs)
2. Kolumbia 19 pont (10 meccs)
3. Uruguay 16 pont (10 meccs)
4. Brazília 16 pont (10 meccs)
5. Ecuador 13 pont (10 mecccs)*
6. Paraguay 13 pont (10 meccs)
7. Bolívia 12 pont (10 meccs)
8. Venezuela 11 pont (10 meccs)
9. Peru 6 pont (10 meccs)
10. Chile 5 pont (10 meccs)

(*=3 pont levonás)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1618708918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása