Futballtangó

Lionel Messi hetedszer nyerte meg az Aranylabdát

2021. november 30. - _Adamo_

messiballon.jpg

A labdarúgás legrangosabb egyéni elismerésének járó Aranylabdát 2021-ben is az argentin Lionel Messi nyerte meg.

A France Football által odaítélt elismerés átadására a hétfő esti ünnepélyes gála keretein belül került sor Párizsban. Lionel Messi a vártnak megfelelően, elképesztően szoros csatában előzte meg Robert Lewandowskit és Jorginhót.

A 34 esztendős argentin klasszis 2021 nyarán pályafutása első nagy nemzetközi tornáját nyerte hazája válogatottjával, miután az Albiceleste diadalmaskodott a brazíliai Copa Américán. Emellett Messi számára az esztendő kétségkívül a klubváltásáról maradt emlékezetes, hiszen húsz év után elhagyta a Barcelona csapatát, és nyáron átigazolt a Paris Saint-Germain gárdájához.

Messi rekordnak számító hetedik alkalommal nyerte meg az elismerést: 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, és 2019 után lett idén ismét a világ legjobbja, ezzel ő lett a valaha volt első játékos, aki három különböző évtizedben nyerte el a címet.

"Hihetetlen itt lenni ma este. Megígérhetem, hogy harcolni fogok az új klubomért is. Nagy utat jártam be... Köszönök mindent a barcelonai játékostársaimnak és a válogatottbeli társaknak egyaránt. Ez volt az álmom, hogy nyerjünk végre valamit a válogatottal, a Copa Américán sikerült, fantasztikus élmény volt ez a számunkra. Barcelonában és Párizsban is sokan hozzájárultak ehhez a sikerhez, nem is szólva a feleségemről és a gyermekeimről, szüleimről... Robert, te is megérdemelted volna ezt a díjat!"

 

A magam részéről nem gondolnám, hogy a  2021-es esztendő volt Messi pályafutása legjobb éve, és akár még azt sem feltétlen, hogy ő volt a legjobb játékos az évben, és neki járt volna legjobban az elismerés. Ugyanakkor az elmúlt szezonban a tavaly nyári meghiúsult távozása körüli nézeteltéréseket félretéve igenis elképesztő szezont futott a már limitált lehetőségekkel bíró Barcelonában és a hátán vitt egy mentálisan gyenge, szétesőben lévő társaságot, ameddig csak bírt. Ezt követően az idei nyári Copa Américán bizonyította rátermettségét. Az argentin válogatottnak bár csapatkapitánya és vitathatatlan vezéregyénisége volt, képes volt beállni a sorba és egyéni érdekeit a csapat eredményességének alárendelve harcolni és küzdeni a végső sikerért. Argentína 28 év után hódított el újra nagy nemzetközi elismerést az idei dél-amerikai kontinenstorna megnyerésével, melyből Messi tevékeny részt vállalt. Ezután került sor a váratlan klubváltására, és új csapatában a beilleszkedést követően mostanság már ismét klasszis formában teljesít.

A 2021-es Aranylabda-választás végeredménye

1. Lionel Messi (argentin, Barcelona/PSG) 613 pont
2. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München) 580 p.
3. Jorginho (olasz, Chelsea) 460 p.
4. Karim Benzema (francia, Real Madrid) 239 p.
5. N'Golo Kanté (francia, Chelsea) 186 p.
6. Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus/Manchester United) 178 p.
7. Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool) 121 p.
8. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City) 73 p.
9. Kylian Mbappé (francia, PSG) 58 p.
10. Gianluigi Donnarumma (olasz, Milan/PSG) 36 p.

Mindemellett a párizsi gálán számtalan további kategóriában hirdettek győztest. Az év kapusa Gianluigi Donnarumma lett (Emiliano Martínez a hetedik helyen végzett), a legjobb csatárnak járó díjjal Robert Lewandowski vigasztalódhatott, az elsőként kiosztott Év csapata-díjat a Chelsea érdemelte ki, a legjobb U21-es játékosnak Pedrit választották meg, a legjobb női labdarúgó pedig Alexia Putellas lett.

messipsg3.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr116768948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása