Futballtangó

Brazília ellen jutott ki a vb-re Argentína

2021. november 17. - _Adamo_

rodrigo-de-paul_862x485.jpg

Révbe ért az argentin válogatott vb-selejtezős menetelése, ugyanis a Brazília elleni hazai gól nélküli döntetlen és a további eredmények szerencsés alakulásának köszönhetően biztosította szereplését a katari világbajnokságon.

A dél-amerikai kontinens selejtezősorozatának két veretlen gigásza, Argentína és Brazília gól nélküli döntetlenre végzett egymással San Juánban. A nyári Copa América-döntő óta ez volt a két nagy ellenfél első találkozása, miután a szeptemberi egymás elleni vb-selejtező botrányos körülmények között pár perc után félbeszakadt, és egyelőre továbbra sem került pótlásra.

A házigazda argentinok az első pillanattól kezdve próbáltak kezdeményezőbben fellépni, de a brazilok magabiztos látták el a védekezői feladatokat. Tite együttese inkább a kontrákra rendezkedett be, és gyors ellentámadásaik révén Vinícius többször is közel járt a vezetés megszerzéséhez. Noha kevés igazi gólhelyzet adódott, a mérkőzés feszült hangulatban telt, a két rivális játékosai cseppet sem kímélték egymást, számtalan kemény belépő tarkította az összecsapást. Az első játékrész hajrában De Paul kellemetlen, lapos lövésénél Alissonnak kellett nagyot védenie, majd Otamendi közeli lehetőségéből sem született gól.

A szünetben az argentinok kettőt cseréltek, és továbbra is próbáltak többet támadni, de komoly gólhelyzet csak kevésszer adódott előttük, két alkalommal pedig hiába reméltek volna büntetőt, a játékvezető másként látta az esetet. A második félidőben az uruguayi bíró egyre inkább unta a fizikai játékot, és elkezdte osztogatni a sárga lapokat. Mindeközben az utolsó húsz percen belül felélénkült a meccs, mindkét csapat előtt adódott lehetőség a győzelem megszerzésére: Cunha közeli lövésénél E. Martínez védett magabiztosan, míg Messi estében intézett kísérleténél Allison állta masszívan a sarat. Az Albiceleste a végsőkig nyomott a győzelemért, több kisebb lehetősége is adódott, a brazilok védekezésre kényszerültek, azonban teljesítették a feladatukat, s lehozták 0-0-val a mérkőzést.

A további eredmények szerencsés alakulása miatt négy fordulóval a vége előtt Brazília után Argentína is kijutott a katari vb-re.

Argentína - Brazília 0-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Bicentenario, San Juán Vezette: Andrés Cunha (uruguayi)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Paredes (45+1.), C. Romero (50.), Pezzella (59.), Acuna (75.), ill. Paqueta (45.), Fabinho (73.), Antony (76.)
Kiállítva: – ill. –

Argentína: E. Martínez - Molina, C. Romero (Pezzella 53.), Otamendi, Acuna - De Paul, Paredes (Li. Martínez 46.), Lo Celso (N. Domingúez (86.) - Messi, La. Martínez (J. Correa 46.), Di María (J. Álvarez 74.) Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Brazília: Allison - Danilo, Marquinho, Eder Militao, Alex Sandro - Fabinho, Paqueta (Gerson 79.), Fred - Raphinha (Antony 69.), Matheus Cunha (Gabriel Jesus 86.), Vinícius Júnior. Szövetségi kapitány: Tite.

 

"Sajnos, nem nyertünk, de összességében pozitív kicsengésű mérkőzés volt számunkra. Megfelelően játszottunk, azt a fajta mentalitást képviseltük, amit szeretnék látni. A második félidőben talán eldönthettük volna a meccset.

Nagyon fontos mindez, mert láttuk, hogy hogy fogadtak minket a szurkolók, ilyen atmoszférában muszáj kielégíteni őket. Négy pontot szereztünk két kemény ellenféllel szemben, elégedett vagyok. Büszkeséggel tölt el, hogy idáig eljutottunk és egy nagyon nehéz kvalifikációs sorozatban korán bebiztosítottuk a vb-szereplést.

Sajnáljuk, hogy nincs lehetőségünk európai csapatokkal játszani és elszigetelve vagyunk tőlük a következő világbajnokságig, de nem gondolnám, hogy erősebbek lennének nálunk, legfeljebb más stílust képviselnek.

Vannak céljaink, és elkötelezetten tudunk harcolni értük. A továbbiakban is keményen kell dolgoznunk, nem dőlhetünk hátra, mert megvan a világbajnoki kvalifikáció, mert a dolgok bármikor elromolhatnak"

- értékelt az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni.

A dél-amerikai világbajnoki selejtezőzóna aktuális állása:

1. Brazília 35 pont (13 meccs, 27-4)
2. Argentína 29 pont (13 meccs, 20-6)
3. Ecuador 23 pont (14 meccs, 23-13)
4. Kolumbia 17 pont (14 meccs, 16-17)
5. Peru 17 pont (14 meccs, 15-20)
6. Chile 16 pont (14 meccs, 15-16)
7. Uruguay 16 pont (14 meccs, 14-21)
8. Bolívia 15 pont (14 meccs, 20-28)
9. Paraguay 13 pont (14 meccs, 9-18)
10. Venezuela 7 pont (14 meccs, 9-25)

scaloni_862x485_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6816757396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása