Futballtangó

Lionel Messi Párizsban kötött ki

2021. augusztus 11. - _Adamo_

A Barcelona csapatától távozó Lionel Messi szerződtetését a kedd esti órákban bejelentette a Paris Saint-Germain együttese, így a hatszoros aranylabdás klubváltása gyakorlatilag néhány nap alatt végbement. 21 év után intett búcsút Katalóniának.

A 34 éves argentin klasszis a korábbi várakozásoknak megfelelően 2+1 évre szóló megállapodást kötött új állomáshelyével, ahol azt a 30-as mezszámot fogja viselni, melyben annak idején bemutatkozott a katalánok színeiben a felnőttek között. A kiszivárgott információk szerint éves fizetése nettó 35 millió euró lesz a francia fővárosi csapatnál.

“Örülök, hogy itt lehetek. Mindannyian tudhatják, milyen körülmények között távoztam a Barcelonától. Nagyon nehéz volt ez számomra ilyen sok ott töltött esztendőt követően. Viszont feldobott a pillanat, hogy megérkeztem ide. Az első perctől kezdve élvezem, hogy itt vagyok Párizsban. Szeretnék gyorsan edzésbe állni és együtt dolgozni a csapattársaimmal. Szeretnék a továbbiakban is trófeákat nyerni, ezért is jöttem ebbe a klubba. Hihetetlen volt szurkolókat látni az utcákon. Szeretnék köszönetet mondani azért, ahogyan fogadtak" - nyilatkozta Lionel Messi a bemutató sajtótájékoztatón.

Az argentin klasszis Franciaországgal kapcsolatban elárulta, hogy véleménye szerint “a Ligue 1 nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, mindez nagyban köszönhető ez új klubomnak is. Egyre versenyképesebb, minden csapat erősödik, hiszen mindenki minket szeretne legyőzni. Új élmény lesz számomra itt játszani, új stadionokban, új riválisok ellen."

Mindemellett tagadhatatlan, hogy a Barcelona csapatánál eltöltött 21 évet nem fogja kitörölni az emlékezetéből, és furcsa lenne számára a katalán óriás ellen pályára lépni:

"Barcelona volt az otthonom, gyerekkorom óta ott éltem. Talán jó lenne visszatérni oda. Nagyon furcsa lenne otthon játszani, de ez megtörténhet, majd meglátjuk."

Messi a 2004-es debütálása óta minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a klub színeiben.

Néhány nappal ezelőtt, Messi vasárnap délben könnyek közepette a következőképpen búcsúzott el a Barcelonától a Camp Nouban tartott sajtótájékoztató keretein belül:

“Nem tudom, képes leszek-e beszélni. Az elmúlt napokban azon gondolkoztam mit is tudnék mondani. Az igazság az, hogy szóhoz sem jutok. Nagyon nehéz, mert itt töltöttem az egész életem. Nem álltam erre készen. Nem tudtam elképzelni, hogyan búcsúzzak, hiszen meg sem fordult a fejemben, hogy elmegyek. A családom és én meg voltunk győződve, hogy itt fogunk maradni. Itt Barcelonában, az otthonunkban. Ma el kell búcsúznom mindenkitől. 13 éves korom óta, 21 év után távozom a feleségemmel és a három gyerekemmel együtt. Gyerekként érkeztem a Barcelonához, most pedig házas emberként, három katalán-argentin gyermek apjaként távozom. Az első naptól az utolsóig mindent odaadtam ezért a klubért, ezekért a színekért. Szeretném megköszönni az emberek szeretetét, ami elkísért a pályafutásom során, köszönök mindent. Az elmúlt időszakban nem játszhattunk a szurkolóink előtt. Úgy kell távoznom, hogy másfél éve nem találkozhattunk egymással. Ha már búcsúzni kell, jobb lett volna máshogy, együtt a szurkolóinkkal a stadionban. Remélem egy nap visszatérhetek és hozzáájulhatok ahhoz, hogy a Barca továbbra is a világ legjobb klubja legyen. A legjobb az lesz, ha most válaszolok a kérdéseitekre. Mindenkinek köszönöm” 

Noha a nagy nyilvánosság számára rendkívül viharos és talán meglepő is volt a hirtelen klubváltása, természetesen további sok sikert kívánunk Lionel Messi számára, aki az elmúlt évtizedek során kitörölhetetlen dolgokat vitt véghez a Barcelona csapatával és az argentin válogatottal egyaránt. Reméljük, hogy a klubváltás motiválni fogja őt, és pozitívan hat majd az Albicelestében nyújtandó teljesítményre, hiszen azok után, hogy Argentína megnyerte az idei Copa Américát, hamarosan újabb komoly feladat állhat előtte a 2022-es világbajnokságra való kijutása, és azon való minél jobb eredmény elérése képében.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5116656762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása