Futballtangó

A Barcelona viheti a River Plate nagy tehetségét

2023. december 16. - _Adamo_

echeverrib.JPG

Több megbízható argentin forrás is arról számolt be, hogy az FC Barcelona vezetősége hajlandó tárgyalni a River Plate elöljáróival a "milliomosok" fiatal tehetsége, Claudio Echeverri megszerzéséről.

A TyC Sports beszámolói szerint a Barcelona még januárban megegyezésre jutna a River Plate vezetőivel Claudio Echeverri átigazolásáról, akit jövő nyártól szeretnének alkalmazni a csapatnál. A hírek szerint a katalánok hajlandóak részletekben a játékos szerződésében meghatározott 25 millió eurós kivásárlási árnál magasabb összeget is fizetni.

A 18. születésnapját januárban ünneplő támadó középpályás idén júniusban mutatkozott be a River felnőtt csapatában. Echeverri a Liga Profesionalban négy találkozón jutott szóhoz, valamint a Copa de la Liga Profesional rájátszásának elődöntőjében vetették be.

A fiatal tehetség 17 éves 5 hónapos és 20 napos volt a profik közti bemutatkozás napján, csak egy nappal volt idősebb, mint amikor Gonzalo Higuaín lejátszotta első meccsét a felnőttek közt. A “milliomosok” színeiben Echeverri minden idők 18. legfiatalabb debütálója. Az idevonatkozó listát Mateo Musacchio 16 éves, 3 hónapos és 15 naposan vezeti, de például Pablo Aimar és Javier Saviola sem volt még 17 éves, amikor átesett a kereszttűzségen.

A közelmúltban megrendezett U17-es világbajnokságon negyedik helyen végzett argentin válogatott csapatkapitányaként Echeverri öt góllal zárta a tornát, beleértve a brazilok elleni negyeddöntőben elért mesterhármasát.

"Óriási tehetség. Egészen lenyügőző volt a Brazília elleni három gólja, hatalmas potenciállal rendelkezik" - jegyezte meg a közelmúltban a Barcelona edzője, Xavi.

Argentínában már eddig is sokan Lionel Messihez hasonlították a Diablito (kisördög) becenévre hallgató tehetséget. Az esetleges katalánokhoz való igazolásával a párhuzamok bizonyára csak még jobban felerősödnének kettőjük közt.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1818281891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása