Futballtangó

Lionel Messi reagált az átigazolásáról szóló hírekre

2023. május 10. - _Adamo_

messipsg23.JPG

Az elmúlt napokban több szenzációhajhász híresztelés jelent meg arról, hogy a Paris Saint-Germaintől távozó Lionel Messi csillagászati fizetésért megállapodott a szaúdi Al-Hilal csapatával. Ami természetesen ebben a formában egyelőre nem igaz.

Miután egyes francia és spanyol médiumok olyan híreszteléseket tettek közzé, hogy a Paris Saint-Germaintől szerződése lejártával távozó Lionel Messi megállapodott a szaúdi Al-Hilal csapatával a közös folytatásról, a Team Messi egy közleményt hozott nyilvánosságra, melyet a játékos édesapja, Jorge Messi szignózott:

"Egyetlen klubbal sem állapodtunk meg a következő szezonra. Az idény végén fogjuk meghozni a döntésünket. Garantálhatom, hogy semmiben sem fogunk megegyezni, semmit sem fogunk aláírni, mielőtt véget nem ér a szezon. A tisztelet teljes hiányát mutatja, hogy bizonyos sajtótermékek szándékosan csinálják azt, hogy bizonyíték nélkül állítanak dolgokat, minden pletykát információvá alakítanak, és a saját érdekükben használják fel azokat. Meg kellene magyarázniuk, miért nem helyezik kontextusba az információikat. Nem akarják, hogy az igazság elrontsa a híreiket."

Ezen híresztelések közepette a Messihez közel álló, első kézből információt szolgáltató argentin források többször is megerősítették, hogy a 35 éves játékos számára továbbra is az Európában való játék élvez prioritást. Messi ugyanis játszani szeretne a 2024-es Copa Américán és kondíciójától függően a 2026-as világbajnokságon, ehhez pedig a szaúdi bajnokságnál erősebb ligában szeretné formában tartani magát.

Nyilvánvaló, hogy a francia sajtó már csak lejáratni szeretné őt, bizonyára haragszanak rá, hogy a PSG vele sem tudott szintet lépni, illetve hogy a vb-döntőben a vezetésével Argentína legyőzte őket. A spanyol El Chiringuito nevű televíziós műsor volt a másik, amelyik bőszen szajkózta a megállapodás tényét, de az a műsor kb olyan, mintha a helyi Mónika Show lenne - egyfelől már a létezése is kérdéseket fogalmaz meg, másrészt meg teljesen érthetetlen, hogy egyesek évek óta átveszik az ott bebüfögött kolosszális baromságokat.

A leghitelesebb argentin források közé tartozó Gastón Edul továbbra is úgy tudja, hogy a Barcelona Messi első számú célpontja, és amennyiben a katalánok mégsem tudják megoldani a szerződésének anyagi kérdéseit, legfeljebb akkor jöhet szóba más csapat, és akkor sem a közel-keleti klub lenne az első lehetőség. Ráadásul Messi felesége, Antonela Roccuzzo is sokkal szívesebben élne az Egyesült Államokban, mint Ázsiában, ha már a kontinenst el is hagynák. Legfeljebb akkor tudnám elképzelni, hogy aláírjon az Al-Hilalhoz, hogy ha például nyár végéig nem tud megállapodni a Barcával, másik európai csapattal és az Inter Miamival sem.

Továbbra is kezeljük fenntartásokkal a megjelenő híreket, mert úgy látszik ezen a nyáron ez lehet az egyik slágertéma, amíg nem merül fel jobb csámcsognivaló. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3918120572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása