Futballtangó

Copa Sudamericana: csak a Rosário Central maradt állva

2021. július 23. - _Adamo_

A Libertadores-kupa argentin megpróbáltatásai mellett sajnos a második számú dél-amerikai nemzetközi klubsorozatban sem termett több babér az argentin csapatok számára, hiszen a Copa Sudamericanában az előző évi házi döntő után most csak egyetlen csapat jutott be a negyeddöntőbe.

A Copa Sudamericana 2021-es kiírása korábbi gyakorlattól eltérő módon került lebonyolításra. Az elmúlt években a torna folyamán végig egyenes kieséses lebonyolítás volt, ezúttal viszont a 32 résztvevőt nyolc darab négyes csoportba sorolták. A csoportkörből csak az első helyezettek jutottak be a legjobb 16 közé, hozzájuk csatlakozott ugyanis a Libertadores-kupa csoportkörének nyolc harmadik helyezettje, így alakult ki a 16-os főtábla, és innentől már a megszokott rendben, az egyenes kieséses rendszerben folyó küzdelem.

A hét argentin indulóból csak három vette sikerrel a csoportkört, a másik négytől már az első kanyar végeztével elbúcsúztunk. A 2020-as döntős Lanús a Libertadores-kupa selejtezőjében elhulló brazil Grémio mögött lett második a csoportjában; a Newell's Old Boys és a Talleres Córdoba csupán a harmadik helyre férkőzött oda a maga kvartettjében; míg a San Lorenzo szintén csak harmadik lett a Rosário Central által megnyert négyesben.

Ezzel pedig már meg is említettem az egyik argentin továbbjutót, Kily González csapata ráadásul az egyetlen, amely a nyolcaddöntőt is sikerrel tudta venni venezuelai ellenfele felülmúlásával. Rajtuk kívül a csoportkörből az Arsenal Sarandi és az Independiente jutott tovább, előbbi azonban meglepetésre alulmaradt egy perui csapattal szemben, utóbbi pedig emelt fővel búcsúzott a tavalyi Libertadores-döntős Santos ellen, miután a visszavágón "csak" döntetlenre volt képes kettős emberhátrányban.

Nyilvánvalóan bántó, hogy mindkét nemzetközi kupában így elfogytak az argentin csapatok. Innentől nem nagyon számolnék azzal a lehetőséggel, hogy a negyeddöntő nem a végállomás lesz mindkettő számára, ismerve a körülményeket. Mindenesetre kár ezen keseregni, vannak dolgok, amik ellen nem lehet tenni, és az is tény, hogy a topcsapatok nem történetük legjobb időszakát élik. Csak azt remélhetjük, hogy jövőre a nemzetközi porondon jobb eredményekre lesznek képesek az argentin klubok, és hogy a maradék két versenyben lévő gárda méltósággal fejezi be a küzdelmeket. Addig is marad az argentin bajnokság, amit legalább - a tudomány jelenlegi állása szerint - biztosan helyi csapat fog nyerni.

Copa Sudamericana, nyolcaddöntő, a visszavágók eredményei

Penarol (uruguayi) - Nacional (uruguayi) 0-1
Továbbjutott: a Penarol 2-2-es összesítéssel, több idegenben lőtt góllal
Arsenal Sarandi (argentin) - Sporting Cristal (perui) 1-1
Továbbjutott: a Sporting Cristal 3-2-es összesítéssel
Grémio (brazil) - LDU Quito (ecuadori) 1-2
Továbbjutott: az LDU Quito 2-2-es összesítéssel, több idegenben lőtt góllal
Athletico Paranaense (brazil) - América de Cali (kolumbiai) 4-1
Továbbjutott: az Athletico Paranaense 5-1-es összesítéssel
Bragantino (brazil) - Independiente del Valle (ecuadori) 1-1
Továbbjutott: a Bragantino 3-1-es összesítéssel
Rosário Central (argentin) - Deportivo Táchira (venezuelai) 1-0
Továbbjutott: a Rosário Central 3-2-es összesítéssel
Libertad (paraguayi) - Atlético Junior (kolumbiai) 0-1
Továbbjutott: a Libertad 4-4-es összesítéssel, több idegenben lőtt góllal
Independiente (argentin) - Santos (brazil) 1-1
Továbbjutott: a Santos 2-1-es összesítéssel

Copa Sudamericana, a negyeddöntők párosításai

Penarol (uruguayi) - Sporting Cristal (perui) 
LDU Quito (ecuadori) - Athletico Paranaense (brazil)
Bragantino (brazil) - Rosário Central (argentin)
Libertad (paraguayi) - Santos (brazil)

A negyeddöntők első mérkőzéseit augusztus 10-12-ig rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerülhet sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3216636036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása