Futballtangó

Az első meccs elvesztése ellenére továbbjutott az argentin válogatott az olimpián

2024. július 31. - _Adamo_

argolval.JPG

Az argentin válogatott két győzelemmel és egy vereséggel abszolválta a csoportkört a párizsi olimpia férfi labdarúgó-tornáján, így a csoport második helyén továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Azok után, hogy az argentin válogatott rendhagyó körülmények közt szenvedett 2-1-es vereséget Marokkótól, a másik két mérkőzését magabiztosan megnyerte Javier Mascherano csapata, így nem volt különösebb gondja a továbbjutással.

Emlékezhetünk rá, hogy az első fordulóban Argentína úgy kapott ki Marokkótól 2-1-re, hogy kétgólos hátrányból egyenlített Giuliano Simeone és Cristian Medina találataival, utóbbi gólját azonban egy másfél órás játékmegszakítás után végül érvénytelenítették.

"Történelmi szégyen. Ilyen még soha nem láttam futball-meccsen. Marokkó nem akart játszani, és mi sem. Vártunk 1 óra 40 percet az öltözőben, senki nem mondott semmit. Elkeserítő, hogy ilyen előfordulhat egy olimpián, aminek egy jól szervezett eseménynek kéne lennie" - fogalmazott az argentin olimpiai válogatott csapatkapitánya, Nicolás Otamendi az első mérkőzés után.

A válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano elárulta, hogy a felnőtt válogatott tagjai folyamatosan támogatják az együttest, kiváltképp a nehezen feldolgozható vereség után küldtek számos bátorító üzenetet nekik.

"Nagyon hálás vagyok a felnőtt válogatott tagjainak, rengeteg személyes üzenetet küldtek nekünk. Elképesztő és dicséretre méltó, amit ez a csapat összetartozás szempontjából végrehajt. Nemcsak a játékosok, hanem az edzői stáb is. Lionel Messi az elsők közt támogat bennünket, minden meccsen szurkol nekünk, annak ellenére, hogy nincs itt az olimpián" - emelte ki a szakember.

A nehezen feldolgozható eseményeken a csapat látszólag túltette magát, ugyanis a hátralévő két csoportmeccsét egyaránt kétgólos különbséggel megnyerte. Mascherano együttese Irak ellen 3-1-re diadalmaskodott, Thiago Almada vezető góljára az ellenfél még válaszolt, azonban Luciano Gondou és Equi Fernández találatai argentin sikert eredményeztek. Az utolsó forduló előtt mind a négy csapat három ponttal rendelkezett, de mivel az argentinok Thiago Almada és Claudio Echeverri második félidei találataival 2-0-ra diadalmaskodtak Ukrajna ellen, így Marokkó mellett az Albiceleste jutott tovább.

A két továbbjutó egymással teljesen azonos mérleggel végzett, így nem a gólkülönbség, hanem az egymás elleni eredmény döntött a sorrendről Marokkó javára, amely az ominózus félbeszakított mérkőzést nyerte meg.

Az argentinok kapták így a nehezebb ellenfelet, hiszen a pénteki negyeddöntőben a házigazda Franciaország következik, amely egyrészt százszázalékos teljesítménnyel, még gólt sem kapva jutott tovább a csoportból, másrészt biztosak lehetünk benne, hogy az elvesztett vb-döntő után bosszúra szomjaznak az argentinok ellen. Óriási rangadóra, tulajdonképpen egyfajta előrehozott döntőre számíthatunk a torna negyeddöntőjében.

A negyeddöntők programja


Péntek, 15:00 Marokkó - Egyesült Államok
Péntek, 17:00 Japán - Spanyolország
Péntek, 19:00 Egyiptom - Paraguay
Péntek, 21:00 Franciaország - Argentína

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7818457507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása