Futballtangó

Az argentin válogatott továbbjutott az olimpiai selejtezőben

2024. február 04. - _Adamo_

arguruol.JPG

Az elmúlt napokban lezajlott a Venezuelában rendezett dél-amerikai olimpiai selejtezőtorna első szakasza, már csak négy csapat versenyezhet tovább a két kiadó ötkarikás helyért.

A Javier Mascherano által irányított argentin korosztályos válogatott két-két győzelemmel és döntetlennel magabiztosan nyerte meg a csoportját és már az utolsó fordulós mérkőzés eredményétől függetlenül biztosította továbbjutását a következő körbe.

Az argentin válogatott az első mérkőzésén kisebb meglepetésre csak 1-1-es döntetlent játszott Paraguay ellen, miután a csereként beállt Luciano Gondou a 90. percben mentett pontot, és ezzel a góllal sikerült elkerülni a vereséget. Ezt követően már jobban ment a cspatnak, ugyanis a második meccsen a felnőtt világbajnok Thiago Almada tizenegyesgólja mellett Gondou újból betalált, így 2-0-ra sikerült legyőzni Perut.

A harmadik mérkőzésen Chile ellen 5-0-s argentin siker született Almada két és Gondou újabb egy gólja mellett Santiago Castro és Aron Quiros talált be, mellyel matematikailag is bebiztosították a továbbjutást. Az utolsó körben a Marcelo Bielsa vezette uruguayi korosztályos válogatott elleni 3-3-as döntetlennek már nem volt tétje. Az argentinok Baltasar Rodríguez, Aron Quiros és Francisco González góljaival 2-0-ra, ill. 3-1-re is vezettek, ám nem sikerült győztesen zárni az első fordulót, de a mérkőzés arra jó volt, hogy a kiegészítő szereplők közül is többen lehetőséghez jutottak.

Az argentin U23-as válogatottból bár számtalan európai légiós hiányzik, az otthon játszó elérhető legjobbak zöme a szövetségi edző rendelkezésére állt, és a keret az erősségéhez méltóan teljesített a csoportkörben.

"Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy ott legyünk az olimpián. Ez az egyetlen cél lebeg most a szemünk előtt" - szögezte le Mascherano.

A csoport végeredménye:

 

olb.JPG

 

A másik csoport élén Brazília végzett, miután háromból három győzelem után már biztos továbbjutóként vesztette el az utolsó mérkőzését a házigazda Venezuela ellen, amely ezzel a sikerrel jutott tovább Ecuadort megelőzve. Bolívia négy, Kolumbia meglepetésre nulla pontot szerzett a négy mérkőzésen.

A csoport végeredménye:

 

ola.JPG

 

A második körben a négy állva maradt csapat körmérkőzéseket vív egymással. A három forduló után az első két helyezett kvalifikálja magát a párizsi olimpiára. Az argentin válogatott Venezuela ellen vívja az első mérkőzését, majd Paraguay ellen lép pályára, az utolsó fordulóban pedig Brazíliával találkozik.

Argentína 2004-ben és 2008-ban is olimpiai bajnok lett, majd a 2012-es játékokra nem jutott ki, a legutóbbi két alkalommal pedig bár ott volt, a csoportjából nem jutott tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1818318191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása