Futballtangó

Argentína Brazília legyőzésével jutott ki az olimpiára

2024. február 12. - _Adamo_

argbra2.JPG

Magyar idő szerint a vasárnapi késő esti órákban Argentína és Brazília ki-ki mérkőzést vívott egymással az idei olimpiai részvételért, melyet előbbi nyert meg, így kijutott a tornára, utóbbi viszont nem lesz ott az idei ötkarikás játékokokon.

Az argentin U23-as válogatott 1-0-s győzelmet aratott Brazília ellen a Venezuelában zajló dél-amerikai olimpiai selejtezőtorna utolsó körében, így Javier Mascherano csapata kijutott az olimpiára, a brazilok viszont lemaradtak a részvételről.

A selejtezőtorna első fordulójából Paraguay, Argentína, Brazília és Venezuela jutott be a második fordulóba, ahol mindenki minden ellenfelével egy mérkőzést játszott és a körmérkőzések végeztével az első két helyezett kvalifikálta magát az olimpiára.

Az argentinok a második kör első meccsén csak 2-2-es döntetlent játszottak Venezuela ellen, miután egy-egy öngól és kiállítás is történt a mérkőzésen, majd Thiago Almada szerezte meg a vezetést a "gauchók" számára, ám a ráadásban a Vinotinto egy tizenegyesből kiegyenlített. Ezt követően Paraguay ellen egy fordulatos meccsen 3-3-as döntetlen született, Pablo Solari góljával még az argentinok vezettek, majd az Albirroja fordítása után Thiago Almada tizenegyesből egyenlített, ám Paraguay újból előnybe került, a 97. percben pedig Federico Redondo egyenlítette ki a meccs állását és tartotta életben az argentin továbbjutási esélyeket. A mindent eldöntő mérkőzésen Luciano Gondou fejesgóljával sikerült legyőzni a brazilokat, így a 2004-es és 2008-as győztes argentinok jutottak ki Párizsba.

"A csapat mindvégig hitt a sikerben és egyetlen mérkőzést sem adott fel, leginkább ennek köszönhettük a sikerünket. A meccsek végén valahogy mindig sikerült begyötörnünk azt a gólt, amire szükségünk volt. Szeretném megköszönni a családom támogatását, gyakran nehéz időket éltünk meg mostanában. Tisztában vagyok vele, hogy sok kritikát kaptam az elmúlt időszakban, ez a poszt ezzel jár. Igyekeztem leszűrni a tanulságokat az építő jellegű javaslatokból" - fogalmazott Javier Mascherano szövetségi edző.

Az egykori válogatott játékos a kijutás után azt is leszögezte, hogy meg fogja hívni az olimpiai keretben Lionel Messit és Ángel Di Maríát:

"Edzőként kötelességem meghívni őket, mert nagy erősségei lennének a csapatnak. Mindketten a barátaim, természetesen tudomásul fogom venni, ha a Copa América után inkább pihenni szeretnének" - tette hozzá.

Az idei olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornája mérkőzéseit július 24-től augusztus 10-ig rendezik hét franciaországi stadionban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5918324243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása