Futballtangó

Ezúttal továbbjutna a csoportból az argentin válogatott az olimpián

2024. július 21. - _Adamo_

argentinaol.jpg

A jövő héten kezdődik a párizsi olimpiai játékok, melynek labdarúgó-tornájára zsinórban harmadik alkalommal kvalifikáta magát az argentin válogatott.

Az argentin olimpiai válogatott szövetségi edzője, Javier Mascherano a közelmúltban jelölte ki az ötkarikás játékokon szereplő keretét, amelybe túlkorosként három felnőtt világbajnok, Gerónimo Rulli, Nicolás Otamendi és Julián Álvarez nyert besorolást. A szabályok értelmében az olimpiai keretben a 23 évesnél nem idősebb játékosok mellett három idősebb labdarúgó lehet jelen túlkorosként.

Az argentinok keretében ugyan számtalan arra jogosult játékos nem lehet ott, miután az olimpiai torna nem szerepel a FIFA-versenynaptárban, így a klubcsapatok szabadon dönthetnek arról, hogy elengedik-e játékosaikat a tornára vagy sem. A teljesség igénye nélkül olyan labdarúgók nem szerepelhetnek a viadalon, mint Enzo Fernández (Chelsea), Alejandro Garnacho (Manchester United), Valentín Barco (Brighton & Hove Albion) vagy Nico Paz (Real Madrid), akik minden bizonnyal a csapat erősségei lehettek volna.

Ettől függetlenül Mascherano csapatát így is minőségi játékosok alkotják, hiszen a túlkorosok mellett negyedik világbajnokként Thiago Almada is ott lesz a keretben. Továbbá a River Plate nagy tehetsége, Claudio Echeverri mellett a Bocából többek közt Equi Fernández és Cristian Medina is lehetőséget kapott, de számítanak például Lucas Beltrán vagy Giuliano Simeone szolgálataira is.

Az argentin csapat tizedik alkalommal vesz részt az ötkarikás játékokon. Az eddigi kilenc közül a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpián arany, az 1928-as amszterdami és az 1996-os atlantai játékokon ezüstérmet nyert. A legutóbbi két tornán viszont 2016-ban és 2021-ben az argentinok már a csoportkörből sem jutottak tovább.

Ezt a csorbát Párizsba illő lenne kiköszörülni, ugyanis Álvarezék csoportellenfelei közt az Achraf Hakimivel felálló Marokkó, valamint Ukrajna és Irak szerepel.

Az argentinok jövő szerdán Saint-Étienne-ben kezdik meg szereplésüket Marokkó ellen. Ezt követően szombaton játszanak Irak ellen, az utolsó csoportmeccset pedig 30-án, jövő kedden pedig Ukrajnával vívják - utóbbi két meccset Lyonban rendezik. A csoportból az elős két helyezett jut tovább a negyeddöntőbe, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódik a vetélkedés.

Az olimpiai torna csoportbeosztása:

 

A csoport: Franciaország, Egyesült Államok, Guinea, Új-Zéland
B csoport: Argentína, Marokkó, Irak, Ukrajna
C csoport: Üzbegisztán, Spanyolország, Egyiptom, Dominikai Köztársaság
D csoport: Japán, Paraguay, Mali, Izrael

Az argentin válogatott programja:

 

Július 24., szerda, 15:00 Argentína - Marokkó
Július 27., szombat, 15:00 Argentína - Irak
Július 30., kedd, 17:00 Ukrajna - Argentína

Az argentin olimpiai válogatott kerete:

 

Kapusok: Leandro Brey (Boca Juniors), Gerónimo Rulli (AFC Ajax)
Hátvédek: Marco Di Cesare (Racing Club), Julio Soler (Lanús), Joaquín García (Vélez Sarsfield), Gonzalo Luján (San Lorenzo), Nicolás Otamendi (Benfica), Bruno Amione (Santos Laguna)
Középpályások: Equi Fernández (Boca Juniors), Santiago Hezze (Olympiakosz Pireusz), Cristian Medina (Boca Juniors), Kevin Zenón (Boca Juniors)
Támadók: Giuliano Simeone (Atlético Madrid), Luciano Gondou (Argentinos Juniors), Thiago Almada (Botafogo), Claudio Echeverri (River Plate), Lucas Beltrán (Fiorentina)
Tartalékok: Aaron Quiros (Banfield), Federico Redondo (Inter Miami), Fabricio Iacovich (Estudiantes La Plata), Juan Nardoni (Racing Club)

argolkeret.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8918450751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása