Futballtangó

Második meccsét is megnyerte és továbbjutott az argentin válogatott a Copa Américán

2024. június 26. - _Adamo_

argentinachile.JPG

Kanada 2-0-s legyőzése után az argentin válogatott szerdára virradóra 1-0-s győzelmet aratott Chile ellen a Copa América második fordulójában, ezzel máris bebiztosította a továbbjutását.

Az argentin válogatott a második mérkőzését is megnyerte az Egyesült Államokban zajló Copa Américán, így hat pontjával biztosan továbbjutott a legjobb nyolc csapat közé.

Az Albiceleste kezdőcsapata három helyen változott az első meccshez képest: Acuna helyett ezúttal Tagliafico kezdett a balhátvéd posztján, míg a középpályán Di María és Paredes helyett E. Fernández és N. González kapott lehetőséget. Lionel Scaloni kezdőcsapata így festett: E. Martínez - Molina, C. Romero, Li. Martínez, Tagliafico - De Paul, A. Mac Allister, E. Fernández, N. González - J. Álvarez, Messi. Az argentin válogatott a mérkőzés elejétől kezdve jelentős nyomást helyezett Chilére, azonban érdemi gólhelyzetet csak kevésszer tudott kialakítani. Az első félidő derekánál J. Álvarez közeli lövésénél C. Bravo bravúrral védett. Nem sokkal később E. Fernández átlövését ugyancsak hárítani tudta a kapus, majd Messi távoli próbálkozása tévesztett célt. A jókora argentin fölény ellenére az első játékrész gól nélküli döntetlennel ért véget.

A szünet utáni folytatásban a "gauchók" tovább igyekeztek a vezetés megszerzéséért, és pár perc után Molina egy jobb oldali elfutást követően eresztett meg közelről egy erős lövést, C. Bravo azonban útját állta a próbálkozásnak. Kisvártatva A. Mac Allister közeli lehetősége maradt ki, majd N. González kísérlete a kapufán csattant. Húsz perc elteltével E. Fernández helyett Lo Celso lépett pályára. A második etap derekánál a kiugró Messi az ötösön belülről a kapu és a kapus felett is elpöckölte a játékszert. A 72. percben Chile szinte a semmiből megszerezhette volna a vezetést, azonban E. Martínez nagyot védett Echevarria lapos lövésénél. Az utolsó húsz percben az argentinok támadásaiba Di María és La. Martínez becserelése vitt frissességet, akik N. Gonzálezt és J. Álvarezt helyettesítették, de a lehetőségek továbbra is kimaradtak. Az utolsó tíz percen belül Molinát Acuna, Tagliaficót Montiel váltotta. Az argentinok nyomása a 88. percben végül góllá érett, Messi jobb oldali szöglete után ide-oda pattogott a játékszer, majd egy rövid felszabadítást követően Lautaro Martínez az ötös vonaláról a hálóba lőtt. Ezzel az argentinok a második meccsükön is begyűjtötték a három pontot és biztosították a továbbjutást a legjobb nyolc közé.

Chile - Argentína 0-1 (0-0)
Helyszín: MetLife Stadium, East Rutherford; Vezette: Andrés Matonte (uruguayi)
Gólszerző: - ill. La. Martínez (88.)
Sárga lapok: Suazo (55.), Isla (82.), ill. -
Kiállítva: - ill. -

Chile: C. Bravo - Isla (N. Fernández 87.), Lichnovsky, P. Díaz, Suazo - D. Osorio, Pulgar (M. Núnez), Echevarria - E. Vargas (Brereton 87.), A. Sánchez (Bolados), Davila. Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca.

Argentína: E. Martínez - Molina, C. Romero, Li. Martínez, Tagliafico (Montiel 83.) - De Paul, A. Mac Allister, E. Fernández (Lo Celso 64.), N. González (Di María 73.) - J. Álvarez (La. Martínez 73.), Messi. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

 

Lionel Scaloni szövetségi kapitány elégedetten értékelt Chile legyőzése után:

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, de maximálisan rászolgáltunk a három pontra. Mindent megtettünk, minden lehetséges módon megpróbáltuk bevenni a kaput, talán akkor jött a gól, amikor már kevésbé számítottunk rá, de mégsem adtuk fel. A gól miatt Lautaro a legboldogabb, Julián másodsorban, én pedig harmadikként. Nagyszerű összhang van köztük, elfogadták a helyzetet, hogy egymást váltják a csapatban. Örülök, hogy megvan a továbbjutás, így a következő mérkőzésen azok is tudnak játszani, akik eddig nem jutottak szóhoz, de szeretném őket látni és megérdemlik a lehetőséget."

A csoport mérkőzésén Kanada 1-0-ra legyőzte Perut, így a hat pontjával már biztos továbbjutó argentinok mögött a juharlevelesek hat, a két dél-amerikai csapat pedig egy-egy ponttal rendelkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5518435339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása