Futballtangó

Ázsiában szerepel a világbajnok argentin válogatott

2023. június 03. - _Adamo_

argentina23.png

Az argentin válogatott a közelmúltban kijelölte a keretét a júniusi barátságos mérkőzésekre, melyeket vb-címvédő a Távol-Keleten vívhat meg.

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni többségében a világbajnok játékosaira számít, de vannak eltérések a katari kerethez képest.

A világbajnokok közül Franco Armani és Alejandro "Papu" Gómez sem került be az aktuális névsorba, mint ahogyan ezúttal a műtét után lábadozó Lisandro Martínez és a BL-döntő után a bokáját kezeltető Lautaro Martínez sem tart a nemzeti csapattal.

Ugyanakkor bekerült a keretbe például  Walter Benítez, Leonardo Balerdi, Facundo Medina, Giovanni Simeone és Nicolás González, valamint a fiatalabb generáció képviseletében Alejandro Garnacho és Facundo Buonanotte ugyancsak meghívót kapott a felnőtt együtteshez.

Az Albiceleste június 15-én Pekingben Ausztrália, június 19-én Jakartában Indonézia ellen lép pályára felkészülési mérkőzés keretein belül.

Hosszabb ideig ezek a találkozók lesznek az argentin válogatott utolsó barátságos meccsei, hiszen az ezt követő FIFA-játéknapon szeptembertől már kezdődnek a dél-amerikai vb-selejtezők a 2026-os világbajnokságra.

Az argentin válogatott aktuális kerete:

 

Kapusok: Emiliano Martinez (Aston Villa), Geronimo Rulli (Ajax), Walter Benitez (PSV)
Hátvédek: Nicolas Otamendi (Benfica), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolas Tagliafico (Lyon), German Pezzella (Real Betis), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), Leonardo Balerdi (Marseille), Facundo Medina (Lens)
Középpályások: Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Leandro Paredes (Juventus), Giovani Lo Celso (Villarreal), Guido Rodriguez (Real Betis), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alexis Mac Allister (Brighton and Hove Albion), Enzo Fernandez (Chelsea), Lucas Ocampos (Sevilla), Thiago Almada (Atlanta United), Facundo Buonanotte (Brighton and Hove Albion)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Angel Di Maria (Juventus), Nicolas Gonzalez (Fiorentina), Julian Alvarez (Manchester City), Giovanni Simeone (Napoli), Alejandro Garnacho (Manchester United)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3418138054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása