Futballtangó

A River Plate idegenben verte a Boca Juniorst

2023. október 02. - _Adamo_

bocariver231.JPG

A Copa de la Liga Profesional 7. fordulójának legjobban várt mérkőzésén a River Plate 2-0-s győzelmet aratott a Boca Juniors vendégeként a La Bombonerában.

Önmagához képest a Boca volt valamivel tartalékosabb, ami érthető is volt, mivel az arany-kékek éppen a Libertadores-kupa elődöntőjének két mérkőzése között vannak, s a jövő héten játsszák a visszavágót a Palmeiras elleni párharcban. Természetesen ezt a meccset sem vehetik fél vállról, a River elleni klasszikusnak a presztízs miatt óriási jelentősége van.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, de a River is ígéretes akciókat vezetett az első percekben. A kezdeti szakaszban a vendégek részéről Rondón veszélyezetett S. Romero kapuja előtt, a hazai oldalon pedig Saracchi középre adása L. González lábáról a kapu tetején landolt. Az első negyedóra végén Benedetto ugorhatott ki nagy helyzetben, de Armani remekül mozdult ki a kapujából és választotta el őt a játékszertől. A kezdeti egyenlő erők párharcát követően a River fokozatosan magához ragadta a kezdményezést, a Boca átadta a területet, és inkább a kontrákra rendezkedett be. A "milliomosok" hiába támadtak többet, kevés érdemi lehetőséget tudtak kidolgozni. Az első félóra végén Campuzano vágta fel De La Cruzt, melyért megkapta a meccs első sárga lapját, majd az ezt követő dulakodásban Valentini a másodikat is. Az így megítélt szabadrúgás után I. Fernández bejátszásából Herrera Mansilla került helyzetbe, de kiszorított helyzetből nem találta el a kaput. Kisvártatva Janson beadásából Benedetto veszélyezetett egy csukafejessel, de a próbálkozása már lesről történt. Egy perccel később Benedetto távoli lövésre vállalkozott, melyet Armani magabiztosan védett. A játékrész hajrájában ismét a Boca volt aktívabb. Öt perccel a szünet előtt J. Ramírez szögletét követően Weigandt bólintott a kapu mellé. Ennek ellenére a River egy eszelős támadást vezetett, a hazaiak nem tudtak felszabadítani, a védők csúsztak-másztak a tizenhatoson belül, majd egy rövid mentést követően E. Pérez lövése Salomón Rondón lábán irányt változtatva kötött ki S. Romero kapujában. Menet közben P. Díaz lekönyökölte Weigandt-t, aki hosszas ápolásra szorult, de tudta folytatni a játékot. A vendégek a ráadásban akár növelhették is volna az előnyüket, de S. Romero bravúrral védett I. Fernández kiugrásánál. Az eredmény azonban nem változott, a szünetben 1-0-ra vezetett a River.

Jorge Almirón háromcserét hajtott végre a hazai oldalon a szünetben, így V. Barcót, Medinát és Equi Fernándezt is pályára küldte a támadójáték frissítése reményében. A Boca azonnal nekirontott ellenfelének, és P. Díaz mentett hatalmasat a kiugrásra készül Janson elől, majd kisvártatva egy jobb oldali bejátszást követően a kapu előtt érkező Benedetto elől tisztáztak. A River több veszélyes ellentámadást vezetett, miközben bő öt perc elteltével V. Barco a saját maga elvégzett szöglet után a lecsorgó labdát tűzte kapura a tizenhatos sarkáról, de Armani védte az erős lövését. Az 54. percben a vendégek is megktpák az első sárga lapjukat, I. Fernández felrúgta a labdát már rég tovább passzoló V. Barcót. A Boca kezdeti lendületét követően a River le tudta lassítani a játékot és ismét átvette az irányítást. Kisvártatva Equi Fernández labdavesztését követően E. Barco került helyzetbe, lövését azonban S. Romero bravúrral védte, majd Rondón kiszorított helyzetből lőtt mellé egy kiugrás végén. Negyedóra elteltével Lanzini helyzeténél ismét S. Romero állta a sarat. A River is kihasználta az első cserét, Cascót ápolni kellett és E. Díaz váltotta a védelemben, továbbá Aliendro és Colidio jelentkezett még játékra I. Fernández és Rondón helyett. A második etap derekához közeledve Saracchi sárgult be, miután alaposan alárúgott Lanzininek. De La Cruz szabadrúgását követően a frissen beállt Colidio fejelt a kapu fölé, majd a másik oldalon V. Barco bejátszásából Medina fejelt fölé közelről. Bő húsz perccel a vége előtt a hazaiak mestere tovább növelte a támadószellemű játékosai számát a pályán, amikor Saracchi és Campuzano helyére Zeballos és Cavani állt be. A Boca kiegyenlíthetett volna, Weigandt bejátszása után azonban Cavani lesről indult, amikor a kivetődő Armani ráütötte a labdát, majd a kapufáról lecsorgó játékszert az uruguayi a hálóba ollózta. Hosszas videózást követően nem adták meg a gólt. Pár perccel később Zeballos jobb oldali bejátszása után Herrera Mansilla mentett nagyot Cavani elől. A Boca igyekezett minél nagyobb nyomást helyezni ellenfelére, a River azonban veszélyes ellentámadásokat vezetett. Az utolsó tíz percen belül a vendégeknél a védelembe Ra. Funes Mori, a csatársorsba Pity Martínez szállt be. A hajrában egyre több szabálytalanság történt, Armani is kapott egy sárgát időhúzásért, majd Zeballos rántotta vissza ellenfelét egy újabb lapért, Valdez pedig elütötte Colidiót. A hosszabbításban a Boca jobbára csak erőlködött, hogy helyzetbe kerüljön, a River több alkalommal is eldugta a labdát, Colidio egy remek akcíó végén bombázott fölé. A 96. percben azonban minden eldőlt, E. Barco elfutása után Colidio lövését S. Romero még védte, de a lecsorgó labdát Medina nem tudta megszerezni, Enzo Díaznak pedig már csak a védetlen kapuba kellett helyeznie csapata második gólját.

A River így a két veresége ellenére már második helyen áll a csoportjában, a Boca viszont hét forduló alatt már negyedszer kapitulálva csak a mezőny második felében tanyázik a csoportban.

Boca Juniors – River Plate 0-2 (0-1)
Helyszín: Estadio Alberto J. Armando "La Bombonera", Buenos Aires; Vezette: Andrés Merlos
Gólszerzők: - ill. Rondón (41.), E. Díaz (90+6.)
Sárga lapok: Campuzano (29.), Valentini (29.), Saracchi (65.), Zeballos (87.), Valdez (89.) ill. I. Fernández (54.), E. Díaz (81.), Armani (86.)
Kiállítva: ill. -

Boca Juniors: S. Romero - Weigandt, B. Váldez, Valentini, Saracchi (Cavani 46.) - Campuzano (Zeballos 69.), Bullaude (Equi Fernández 46.) - Blondel (Medina 46.), J. Ramírez (V. Barco 46.), Janson - Benedetto. Vezetőedző: Jorge Almirón.

River Plate: Armani - Herrera Mansilla, L. González, P. Díaz, Casco (E. Díaz 61.) - de la Cruz, E. Pérez (Pity Martínez 81.) - I. Fernández (Aliendro 61.), Lanzini (Ra. Funes Mori 81.), E. Barca - Rondón (Colidio 61.). Vezetőedző: Martín Demichelis.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr218225939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása