Futballtangó

Ismét Superclásicót rendeznek Argentínában

2023. október 01. - _Adamo_

bocariver23.jpg

A mindig hatalmas érdeklődésnek örvendő rangadók fordulójában az argentin bajnokság 7. körében a Boca Juniors és a River Plate is összeméri tudását egymással.

A Copa de la Liga Profesional alapszakaszának 7. fordulójában minden egyes csapat a vele ellentétes csoportban szereplő, legnagyobb riválisával mérkőzik meg. Így aztán a rosáriói, a córdobai, a la platai vagy a santa féi derbi mellett több fővárosi ellenlábas is szembe találja magát egymással. A forduló csúcsmeccsét magyar idő szerint vasárnap este 19 órától vívja egymással a Boca Juniors és a River Plate.

A 2018-as egymás elleni Libertadores-kupa-döntő megnyerésével a "milliomosok" alighanem kitörölhetetlen fricskát adtak legnagyobb ellenlábasuknak, azóta viszont a Boca több egymás elleni párharcban is felülmúlta őket. 2021-ben a River, 2022-ben a Boca nyerte a Liga Profesionalt.

A két egyesület eleinte egymás szomszédságában, Buenos Aires városának La Boca nevű negyedében székelt, de két évtized után a River elköltözött a gazdagok lakta Núnezbe – részben innen ered a szegénynegyedben maradó Boca szurkolói révén később rájuk ragasztott „milliomosok” becenév. A Superclásico a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig ádáz csatát hordoz magában, és aligha számít bármit, hogy egyik csapat sem volt kirobbanó formában az elmúlt hetekben.

Az aktuálisan zajló kiírást egyik csapat sem kezdte kirobbanó formában. A River Plate az első hat forduló alatt szerzett 10 pontjával negyedik a csoportjában, míg a Boca a másik csoportban a kilencedik helyet foglalja el a hétpontosok táborában.

A két ősi ellenlábas eddig 259 mérkőzést játszott egymással, melyek közül 91-et a Boca, 85-öt a River nyert meg 83 döntetlen mellett. A bajnoki meccsek győzelmeit tekintve a Boca 78-71 arányban áll jobban riválisánál.

Noha Marcelo Gallardo regnálása idején a "milliomosok" dominálták a párharcot, az utóbbi időben a Boca többször is elkapta őket. Másfél évvel ezelőtt a legutóbbi rangadók fordulójában az arany-kékek 1-0-ra diadalmaskodtak a Monumentalban, majd múlt szeptemberben ugyancsak a Boca örülhetett 1-0-s sikernek hazai pályán. A legutolsó találkozást májusban Miguel Borja kései tizenegyesével nyert a River 1-0 arányban, melyet követően tömegverekedés tört ki a pályán és a játékvezető hét(!) piros lapot felmutatott.

A gólokkal mostanában nem kényeztették el a nagyérdemű, de szenvedélyből, feszültségből és izgalomból bizonyára ezúttal sem lehet hiány.bocariver23.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4318225221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása