Futballtangó

Hosszabbított a River Plate nagy ígérete

2024. március 22. - _Adamo_

mastariver.JPG

A River Plate fontos bejelentést tett a csapat 16 éves tehetsége, Franco Mastantuono jövőjéről.

Az argentin rekordbajnok River Plate megerősítette, hogy további egy évvel, 2026 év végéig meghosszabbbította fiatal tehetsége, Franco Mastantuono szerződését. Az új megállapodásban a hírek szerint 45 millió eurós kivásárlási árat rögzítenének, amely az utolsó tíz napban 50 millió euróra emelkedne.

Mastantuono idén januárban a "milliomosok" történetének harmadik legfiatalabb játékosaként debütált, és a klub valaha volt legfiatalabb gólszerzője lett, amikor 16 évesen, 5 hónaposan és 24 naposan betalált a harmadosztályú Excursionistas elleni kupamérkőzésen.

Mastantuono gyermekkorában korosztályos teniszbajnoknak mondhatta magát, egy darabig a két sportágat párhuzamosan űzte, majd miután 12 évesen a "milliomosok" akadémiájára került, végérvényesen letette a voksát a labdarúgás mellett. Azóta a River utánpótlásában fejlődött, 2023 augusztusában kötötte meg első profi szerződését a klubnál, melyet követően egyre többször volt lehetősége a felnőtt csapattal tréningezni.

Tavaly év végén tagja lehetett az U17-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő argentin válogatottnak - a bronzmeccs kivételével az öszes mérkőzésen pályára lépett csereként.

A fiatal játékos a felnőttek közt eddig tíz mérkőzésen lépett pályára, jobbára a részfeladatokhoz jutott, de máris több európai csapat, köztük a Barcelona érdeklődését keltette fel, akik a 18. születésnapja után szerződtethetik őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1318361401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása