Futballtangó

Végleges az olimpiai labdarúgó-torna mezőnye

2024. május 10. - _Adamo_

almadaol.jpg

Valamennyi földrészen befejeződtek a kvalifikációs sorozatok küzdelmei, így kialakult, hogy mely csapatok vehetnek részt a 2024-es párizsi olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornáján.

A csoportbeosztást már korábban elkészítették, de volt néhány hiányzó válogatott, az elmúlt napokban azonban ezekre is fény derült. Az argentin válogatott a B csoportban Marokkó és Ukrajna mellett az ázsiai játékokról kvalifikáló Irakkal szerepelhet együtt.

A Javier Mascherano vezette korosztályos válogatott július 23-án Saint-Étienne-ben kezdi meg szereplését Marokkó ellen. 27-én játszanak Irak ellen, 30-án pedig Ukrajnával egyaránt Lyonban.

"Tudjuk, hogy Marokkó megnyerte az Afrika-kupát, és biztosan nagyon kemény ellenfél lesz. Mindez természetesen az ukránokról is elmondható. Nem tudjuk, hogy milyen 23 éven felüli játékosokat visznek a tornára, de mindketten kőkemény ellenfelek lehetnek. Az irakiakat kevésbé ismerjük, de biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül jutottak ki, így oda kell figyelnünk rájuk" - tette hozzá a szövetségi edző.

Mascherano nagyon szívesen látta volna egykori játékostársát, Lionel Messit és Ángel Di Maríát is az olimpiai csapat keretében, azonban az aktuális megbízható sajtóbeszámolók szerint egyikük sem utazik túlkorosként az ötkarikás játékokra.

Az ESPN Argentina értesülései szerint Emiliano Martínez, Nicolás Otamendi és Julián Álvarez fog bekerülni az olimpiai keretbe túlkorosként. Mindhárom világbajnok labdarúgó nyitott a szereplésre és már engedélyt kért klubjától a párizsi ötkarikás játékokon való részvételre, és minden bizonnyal nem lesz akadálya a szereplésüknek. A szabályok értelmében az olimpiai keretben a 23 évesnél nem idősebb játékosok mellett három idősebb labdarúgó lehet jelen túlkorosként.

Az olimpiai torna csoportbeosztása:

 

A csoport: Franciaország, Egyesült Államok, Guinea, Új-Zéland
B csoport: Argentína, Marokkó, Irak, Ukrajna
C csoport: Üzbegisztán, Spanyolország, Egyiptom, Dominikai Köztársaság
D csoport: Japán, Paraguay, Mali, Izrael

Az idei olimpiai játékok férfi labdarúgó-tornája mérkőzéseit július 24-től augusztus 10-ig rendezik hét franciaországi stadionban.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3218400583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása