Futballtangó

Az argentin válogatott biztosan győzött Chile ellen

2024. szeptember 06. - _Adamo_

dybgarna.JPG

A megújult argentin válogatott esélyeshez méltóan, 3-0-s győzelmet aratott a Chile elleni hazai vb-selejtezőn.

Csütörtökről péntekre virradóra a világbajnoki címvédő Argentína 3-0-ra legyőzte Chilét az aktuális hazai vb-selejtezőjén, ezzel továbbra is magabiztosan vezeti a dél-amerikai kvalifikációt.

A Monumentalban rendezett mérkőzés előtt az argentin labdarúgó-szövetség köszöntötte a válogatottól az idei Copa América után búcsúzó Ángel Di Maríát. Lionel Scaloni az alábbi összeállításban küldte pályára csapatát:  E. Martínez - Otamendi, C. Romero, Li Martínez - Molina, De Paul, A. Mac Allister, E. Fernández, N. González - J. Álvarez, La. Martínez.

A "gauchók" lendületesen kezdték a meccset, és már az első percekben több helyzetet kidolgoztak, J. Álvarez kezdeti lövései azonban célt tévesztettek. A világbajnok folyamatosan rohamozott, Chile kizárólag a védekezéssel foglalkozott. Az első húsz perc elteltével De Paul kemény átlövését Arías kapus védte, majd N. González fejesét ugyancsak hárította a chilei kapus. A játékrész második felében kevesebb helyzet alakult ki, a játékvezető pedig megelégelte a chileiek elkésett belépőit, így rövid időn belül M. Núnez és Dávila számára is kiosztotta a mérkőzés első sárga lapjait. Annak ellenére, hogy az argentinok jelentős mezőnyfölényben futballoztak, Chile kis híján megszerezte a vezetést, az első félidő ráadásában ugyanis Catalán fejese a kapufát találta el. 45 perc után gól nélküli döntetlen volt az állás.

A szünet után sem változott a játék képe, és néhány perc elteltével az argentinok fölénye góllá érett, amikor egy remekül megjátszott támadás végén J. Álvarez jobb oldali beadását középen La. Martínez átlépte, a mögötte érkező Alexis Mac Allister pedig az ötös előteréből a hálóba lőtte. A vezetés birtokában az argentinok továbbra is nyomás alatt tartották a chilei kaput, és nem egyszer közel álltak a második gól megszerzéséhez. Menet közben a hazaiaknál a megsérülő N. Gonzálezt Lo Celso váltotta nem sokkal a gól után, majd a 79. percben újabb három cserét hajtottak végre: Li. Martínez helyett Acuna, A. Mac Allister helyett Dybala, La. Martínez helyett Garnacho jelentkezett játékra. Az utolsó tíz percen belül az Albiceleste bevitte a második gólt, amikor Julián Álvarez egy labdaszerzést követően a tizenhatoson kívül bombázott védhetetlenül Arías kapujába, az Atlético támadójának lövése a felső lécről pattant a hálóba. A hajrában J. Álvarezt a válogatottban debütáló Castellanos váltotta. A rendes játékidő lejárta után az argentinok újabb góllal biztosították be a győzelmet, a 91. percben a csereként beálló Paulo Dybala volt eredményes Garnacho passzát követően balról a kapu felé húzva.

Az argentin válogatott hét meccs után hat győzelemmel és egyetlen vereséggel vezeti a selejtezőt, Chile az újabb fiaskóval visszacsúszott a kilencedik helyre.

A következő fordulóban Kolumbia lesz az argentinok ellenfele idegenben, melyre magyar idő szerint jövő keddről szerdára virradóra kerül sor.

Argentína - Chile 3-0 (0-0)
Helyszín: Estadio Monumental, Buenos Aires; Vezette: Jesús Valenzuela (venezuelai)
Gólszerzők: A. Mac Allister (48.), J. Álvarez (84.), Dybala (90+1.) ill.
Sárga lapok: De Paul (30.), Lo Celso (71.), ill. M. Núnez (39.), Dávila (40.), P. Díaz (65.)
Kiállítva:ill. –

Argentína: E. Martínez - Otamendi, C. Romero, Li Martínez (Acuna 79.) - Molina, De Paul, A. Mac Allister (Dybala 79.), E. Fernández, N. González (Lo Celso 51.) - J. Álvarez (Castellanos 89.), La. Martínez (Garnacho 79.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Chile: Arías - Isla, Catalán, P. Díaz, Galdames (E. Mena 72.) - D. Osorio, Echeverria (Baeza 72.), M. Núnez (Alarcón 61.) - Loyola, E. Vargas (Brereton 79.), Dávila (C. Palaciós 61.). Szövetségi kapitány: Ricardo Gareca.

 

A vb-selejtező 7. fordulójának eredményei és programja:

 

Bolívia - Venezuela 4-0
Argentína - Chile 3-0
Uruguay - Paraguay szombat, 01:30
Brazíla - Ecuador szombat, 03:00
Peru - Kolumbia szombat, 03:30

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:

 

1. Argentína 18 pont (7 meccs)
2. Uruguay 13 pont (6 meccs)
3. Kolumbia 12 pont (6 meccs)
4. Venezuela 9 pont (7 meccs)
5. Ecuador 8 pont (6 mecccs)*
6. Brazília 7 pont (6 meccs)
7. Bolívia 6 pont (7 meccs)
8. Paraguay 5 pont (6 meccs)
9. Chile 5 pont (7 meccs)
10. Peru 2 pont (6 meccs)

(*=3 pont levonás)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5818485663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása