Futballtangó

Megvannak a Copa América csoportjai

2023. december 09. - _Adamo_

copa24draw.jpg

Péntekre virradóra Miamiban tartották meg a 2024 nyarán az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő Copa América csoportkörének sorsolását.

Azt már előre meghatározták, hogy a kontinens- és világbajnoki címvédő argentin válogatott az első kalapba került, így nem sorsolhatták össze Brazília, Mexikó és az Egyesült Államok csapatával sem.

Az Albiceleste végül Peru, Chile, valamint a pótselejtezőről érkező Kanada vagy Trinidad és Tobago válogatottjával került egy csoportba. Az argentin válogatott június 20-án Atlantában kezdi szereplését a kanadai vagy a trinidad és tobagói válogatott ellen, június 25-én Chilével mérkőzik meg New Jersey-ben, majd június 29-én Peruval szemben zárja a csoportkört Miamiban.

A csoportkörből az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé. Az argentin válogatott továbbjutása esetében a B csoportból kaphat ellenfelet a negyeddöntőben, és az elődöntőben is az A-B csoport ágáról versenyben maradó ellenfél következhet. Vagyis adott esetben Brazíliával, Uruguay-jal, Kolumbiával vagy például az Egyesült Államokkal csak a döntőben találkozhatna az Albiceleste.

A jövő nyári Copa Américát 2024. június 20-tól július 14-ig rendezik, a nyitómeccsre Atlantában, a döntőre Miamiban kerülhet sor.

A Copa América csoportbeosztása:

 

A csoport: Argentína, Peru, Chile, Kanada vagy Trinidad és Tobago
B csoport: Mexikó, Ecuador, Venezuela, Jamaica
C csoport: Egyesült Államok, Uruguay, Panama, Bolívia
D csoport: Brazília, Kolumbia, Paraguay, Honduras vagy Costa Rica

A Copa América történetében eddig csupán egyszer fordult elő, hogy nem a dél-amerikai kontinensen rendezték meg a viadalt. A 2016-os centenáriumi tornát ugyancsak az Egyesült Államokban bonyolították le 16 csapat részvételével. Jövő nyáron egy ehhez hasonló, “össznépi” amerikai tornára kerülhet sor.

A dél-amerikai kontinensbajnokságot a címvédő Argentína és Uruguay 15-15, míg Brazília kilenc alkalommal nyerte meg.

A Copa Américával gyakorlatilag párhuzamosan kerül megrendezésre a 2024-es Európa-bajnokság Németországban. A két kontinensvidadal végső győztese  2025-ben az Interkontinentális Szuperkupa (Finalissima) keretein belül csap össze egymással. A tíz dél-amerikai tagállam mellett az észak- és közép-amerikai térség 2023-2024-es Nemzetek Ligája-kiírásának legjobb hat csapata kvalifikálja magát a tornára.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4018277091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása