Futballtangó

Gólvágóját köszöntötte a Boca Juniors

2023. október 22. - _Adamo_

benedetto150.jpg

A Boca Juniors a legutóbbi, Unión Santa Fé elleni, 2-1-re megnyert hazai mérkőzés előtt 150. mérkőzése alkalmából köszöntötte kiváló támadóját, Darío Benedettót.

A pénteki találkozót megelőzően a Boca Juniors vezetőségi tagja, Mauricio Serna egy 150-es számmal ellátott emlékplakettet adott át Darío Benedetto részére a játékos családja jelenlétében.

A 33 éves esztendős támadó az eddigi 150 pályára lépése alatt 70 gólt szerzett a Xeneize színeiben, mellyel a klub történetének örökös góllövőlistáján az előkelő huszadik helyet foglalja el. Benedetto ráadásul a legeredményesebb aktív játékos a listán, vagyis amíg a többiek már nem javíthatnak, ő még szép lassan egyre feljebb kúszhat az örökrangsorban.

Az egykori ötszörös válogatott csatár 2016 és 2019 között erősítette, valamint a 2022 januári visszatérése óta szolgálja a Bocát. Bendetto az első ciklusa alatt 76 meccsen 45 gólig jutott, vagyis 0.59-es meccsenkénti gólátlagot produkált, miközben 118 percenként fűződött találat a nevéhez. Az elmúlt szűk két évben valamelyest lassított és már nem tudja megközelíteni a korábbi formáját, általában kiegészítő emberként azonban még mindig csapata hasznos tagja tud lenni.

Benedetto karrierje korábbi szakaszában hazájában az Arsenal Sarandi, a Defensa y Justicia és a Gimnasia La Plata csapatait erősítette, valamint a Bocához való átigazolása előtt Mexikóban profiskodott a Tijuana és a Club América színeiben. A "genovaiaknál" az első időszakban két bajnoki címet nyert és Libertadores-kupa-döntőt játszott, majd 2019-ben az Olympique Marseille-hez távozva kipróbálta magát Európában.

A francia csapat színeiben két év alatt 11 gólt szerzett, majd kölcsönadták őt a spanyol Elchének, ahonnan 2022 januárjában tért vissza a La Bombonerába. Benedetto a második bocás időszakban két újabb bajnoki címet nyert (egy-egy Liga Profesional és Copa de la Liga Profesional), valamint csapatával újból bejutott a Libertadores-kupa fináléjába, melyet november 4-én játszanak a Fluminense ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5118239807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása