Futballtangó

Bajnokként éltetik Carlos Tévez csapatát

2023. október 20. - _Adamo_

tevezinde.JPG

Az idei első évadban - és tulajdonképpen évek óta - gyengélkedő Independiente csapatát az új edző, Carlos Tévez alaposan felrázta és a Libertadores-kupa rekordbajnoka nagyszerűen teljesít az idei második argentin bajnoki kiírásban.

Az Independiente a legutóbbi győzelmével átvette a vezetést a Copa de la Liga Profesional A csoportjában, nyolc mérkőzéséből ötöt nyert meg két döntetlen és egyetlen vereség mellett.

A Rojo az egyetlen fiaskóját az első fordulóban a Colón ellen még a korábbi edzője, Ricardo Zielinski irányításával szenvedte el, Carlos Tévez a bajnokságban még veretlen a csapat kispadján. Az egykori népszerű argentin csatárt a minap baleset érte otthonában, rosszul lett és elesett a fürdőszobában, lefejelte egy szekrény szélét, ezért össze kellett varrni a szemöldékét. A bevatkozás ellenére aznap este leült csapata kispadjára a Barracas Central elleni meccsen, melyet 3-0-ra nyertek meg.

"Minden meccs ugyanolyan fontos számunkra, ugyanazzal a mentalitással lépünk pályára. Minden találkozót meg akarunk nyerni, ahogy eddig is, már nincs olyan sok hátra. Mi együtt vagyunk az Independiente, 30 ember, akik egy csónakban, egy közös célért küzdenek" - jegyezte meg Carlitos.

A 39 éves Tévez kevés edzői tapasztalattal bír, eddig csupán a Rosário Centralt vezette 2022 júniusa és novembere között. Ez idő alatt 24 meccsből hatot nyertek meg 11 döntetlen és hét vereség mellett, majd a klub vezetésével való véleménykülönbségei miatt döntött a távozás mellett. Ennek ellenére nagyszerű munkát végez a Rojónál, amely valósággal szárnyal az augusztusi kinevezése óta.

Az Independiente legutóbbi hazai meccse hajrájában a fanatikusok már bajnokcsapatként éltették a játékosokat, Tévez azonban igyekszik a földön maradni.

"Muszáj vagyok mindkét lábammal a földön maradni, nem szállhatunk el, mert még nem nyertünk meg semmit. Két-három hónappal ezelőtt állt össze csapat, éles váltás a fiúk számára, hogy eddig egy sokat kritizált, botladozó csapat voltak, most pedig bajnokként éltetnek bennünket. Egyelőre nem tartunk ott, de jól esik a szurkolók éneklése. Motivál a szurkolók bizalma és hozzáállása, igyekszünk minél jobban kiszolgálni őket. Továbbra is arra koncentrálok, hogy meccsről meccsre kijavítsuk az esetleges hibákat és egyre jobbak és jobbak lehessünk."

"Carlos parancsára minden edzésen kihajtjuk a belünket, készek vagyunk küzdeni érte és a csapatért. Minden meccsre élet-halál kérdésként tekintünk, be akarunk jutni a legjobb négy közé a csoportban, aztán meglátjuk meddig haladunk" - tette hozzá Iván Marcone, az Independiente rutinos középpályása, aki korábban Tévez csapattársa volt a Bocánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6818238447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása