Futballtangó

Carlos Tévez patinás argentin fővárosi csapat edzője lett

2023. augusztus 23. - _Adamo_

tevezind.JPG

A szebb napokat is látott Independiente a keddi napon kinevezte Carlos Tévezt az együttes új vezetőedzőjének.

A Libertadores-kupa rekordbajnok kispadjáról a Copa de la Liga Profesional első fordulójában elszenvedett vereség után lemondott a posztról Ricardo Zielinski a múlt hétvégén. A rutinos szakvezető az áprilisi kinevezése óta mindössze 18 mérkőzésen irányította a csapatot, amely az előző bajnoki kiírásban a 28 csapatos mezőny 24. helyén végzett.

A 63 éves tréner vezetésével a csapat valamelyest javítani tudott helyzetén, hiszen Zielinskivel összességében hat meccset nyertek meg négy döntetlen és nyolc vereség mellett. Ennek ellenére hirtelen felállt a kispadról, és a beszámolók szerint a játékosaitól még csak el sem köszönt.

Az évek óta folyamatos újjáépítésben lévő együttesnél időről időre a klubvezetők is váltják egymást, a kispadon pedig fikarcnyi állandóság sem volt az elmúlt években. Zielinski a 130 napja sem volt túl hosszú megbízatás, de még mindig több, mint amennyit 2022 augusztusa és októbere között Julio César Falcioini (89 nap) vagy idén januártól áprilisig Leandro Stilitiano (77 nap) töltött szolgálatban. (Emellett az elmúlt bő egy évben rajtuk kívül még három megbízott edző is vezetett átmenetileg a csapatot.)

Utoljára az Independiente kispadján Ariel Holan töltött el hosszabb időszakot 2017 januárja és 2019 májusa között, azóta egyedül Lucas Pusineri (2020-2021) irányította a csapatot legalább egy évig.

A 39 éves Tévez kevés edzői tapasztalattal bír, eddig csupán a Rosário Centralt vezette 2022 júniusa és novembere között. Ez idő alatt 24 meccsből hatot nyertek meg 11 döntetlen és hét vereség mellett, majd a klub vezetésével való véleménykülönbségei miatt döntött a távozás mellett. Már csak emiatt is elég képlékenynek tűnik, hogy a Rojo forgószínpadán miként fogja megállni a helyét.

"Nagy kihívásnak tartom, hogy egy népszerű csapatot irányítsak, mert az egekbe vagy a padlóra jutsz, nincs köztes állapot" - mondta el Tévez.

Ugyanakkor a beszámolók szerint a felek közt az első pillanattól megvolt a kémia, és a hétfői sikeres egyeztetéseket követően kedden villámgyorsan egymás tenyerébe csaptak. Carlitos álltólag a vezetőségtől egy középhátvédet, egy támadó középpályást és egy olyan csatárt kért, aki be tudja tölteni a szélső és a második csatár szerepét. Emellett megjegyezte, hogy 5-3-2-vel vagy 4-4-2-vel fogja játszatni a csapatot.

"Aki nem bízik ebben a projektben vagy abban, hogy hogyan fogunk játszani, könnyen távozhat. Embernek kell lenni ahhoz, hogy valaki felvegye az Independiente mezét, mert máshogyan ezt nem lehet" - szögezte le Tévez.

Az új kiírást vereséggel kezdő Rojo az utóbbi időben ugyancsak gyengélkedő Vélez Sarsfieldet fogadja a második fordulóban Tévez bemutatkozása alkalmával.

tevezinde.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9718198999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása