Futballtangó

A Boca Juniors nyerte az argentin párharcot a Libertadores-kupában

2023. szeptember 02. - _Adamo_

rojobocarac.jpg

Ezen a héten bonyolították le a Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek visszavágóját, melyet követően kiderült, hogy a versenyben marad két argentin csapat egymás elleni párharcában melyik maradt versenyben.

A legjobb nyolc közé csupán két argentin csapat jutott be a felemás nyolcadddöntők után, ahol a Boca Juniors két gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel jutott tovább a Racing Club ellen. Mindkét mérkőzésen a hazai csapat állt közelebb a gólhoz, azonban egyik meccsen sem tudott betalálni egyik csapat sem, így a kétszer 90 perc után azonnal tizenegyesrúgások következtek. Akárcsak az előző körben, ismét a vb-ezüstérmes Sergio Romero volt a Boca hőse, aki háromból két próbálkozást hárított, miközben a Boca mind a négy lövője betalált, így a Xeneize jutott be a legjobb négy közé.

Jorge Almirón csapata úgy jutott be a legjobb négy közé, hogy az egyenes kieséses szakaszban mindkét párharcát tizenegyesrúgásokkal nyerte meg.

A Boca következő ellenfele a torna legnagyobb esélyesének tűnő Palmeiras lesz, amely nyilván ebben a párharcban is favorit lesz. Pláne, hogy az első mérkőzést rendezik a La Bombonerában, a visszavágón pedig a Sao Pauló-i egylet lesz a pályaválasztó. Pokolian nehéz dolgoza lesz a Bocának, azonban ha tizenegyesekig sikerülne elvinni a párharcot, akkor Romero formáját elnézve, már megfordulhatnának az esélyek...

A brazil csapatok évek óta fennálló kontinentális dominanciája tovább tart, amely a gazdasági fölényüket (és a véleményes bírói ítéltek gyakori támogatását) tekintve sajnos nem is lehet kérdéses. A Bocán kívül három brazil együttes jutott be a legjobb négy közé, mindez egymást követő harmadik alkalommal fordult elő.

A másik elődöntőben a 16 között az Argentinos Juniorst búcsúztató Fluminense és a River Plate-et kiejtő Internacional találkozik egymással a fináléért.

A Libertadores-kupa negyeddöntők visszavágóinak eredményei:


Internacional (brazil) – Bolívar (bolíviai) 2-0
Továbbjutott: az Internacional 3-0-s összesítéssel

Racing Club (argentin) – Boca Juniors 0-0 – tizenegyesekkel: 1-4
Továbbjutott: a Boca Juniors 0-0-s összesítés után tizenegyesekkel

Palmeiras (brazil) – Deportivo Pereira (kolumbiai) 0-0
Továbbjutott: a Palmeiras 4-0-s összesítéssel

Olimpia Asunción (paraguayi) – Fluminense (brazil) 1-3
Továbbjutott: a Fluminense 5-1-es összesítéssel

A Libertadores-kupa további ágrajza:

 libsemi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6418205573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása