Futballtangó

Venezuela leghíresebb stadionjai - Estadio José Pachencho Romero

2023. szeptember 15. - _Adamo_

encarnacion.jpg

A Venezuela legnagyobb stadionjait bemutató sorozatunkban ezúttal Maracaibo városába látogatunk, ahol az Estadio Olímpico José Encarnación "Pachencho" Romerót fedezzük meg közelebbről.

Maracaibo városa Venezuela északnyugati részén fekszik a Maracabói-öblöt a Karib-tengerrel összekötő szoros bal partján, a főváros Caracastól mintegy 500 km-re nyugatra. A szoros két oldalát a 8,7 kilométer hosszú Rafael Urdaneta-híd köti össze.

Az Estadio Olímpico José Encarnación "Pachencho" Romero ahhoz a sportkomplexumhoz tartozik, amelyet Raúl Leoni elnök 1968. augusztus 17-én avatott fel, és az abban az évben megrendezett Nemzeti Sportjátékok alkalmából épült. A komplexum területén található pályák az adott sportág jeles helyi képviselőiről kapták nevüket, a labdarúgó-stadion névadója, José Encarnación Romero egy helyi labdarúgó volt.

A 2007-es Copa América előtti jelentős felújítás alkalmával nyerte el jelenlegi formáját. A stadion 40 800 néző befogadására alkalmas. Az említett kontinensbajnokságon öt mérkőzésnek, köztük egy elődöntőnek és a Brazília-Argentína (3-0) döntőnek adott otthont.

A játékteret végig lelátó öleli körbe, melyekből az egyik hosszanti oldalt fedett, a másik három oldal latinos megoldásban készült. A labdarúgó-pályát futópálya övezi, így atlétikai versenyek lebonyolítására is alkalmas.

2001 és 2011 között az egyszeres bajnok Unión Atlético Maracaibo játszotta a stadionban hazai mérkőzéseit, jelenleg a kétszeres kupagyőztes Zulia FC otthona, amely legjobb bajnoki eredménye a 2016-os második hely volt.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Olímpico de la Universidad Central de Venezuela - Caracas FC, Metropolitanos, Deportivo La Guaira
Estadio Monumental de Maturín - Monagas
Polideportivo de Pueblo Nuevo - Deportivo Táchira
Estadio Metropolitano de Mérida - Estudiantes de Mérida
Estadio Cachamay - Mineros de Guayana

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6418214355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása