Futballtangó

Venezuela leghíresebb stadionjai - Estadio Monumental de Maturín

2023. augusztus 25. - _Adamo_

maturin.jpg

A venezuelai stadionokat bemutató sorozatunkban ezúttal az Estadio Monumental de Maturínt fedezzük fel közelebbről.

A Caracastól keletre, ugyancsak a Karib-tenger közelében fekvő Maturín városát a környező agglomerációval együtt valamivel több mint 1 millión lakják.

A város labdarúgó-stadionja, az Estadio Monumental de Maturín az ország legnagyobb stadionja, mivel a hivatalos adatok szerint mintegy 51 796 néző befogadására alkalmas. A létesítményt a 2007-es Copa Américára adták át, melyen két csoportmeccsnek és egy negyeddöntőnek adott otthont.

Új építése révén egy kifejezetten modern stadion, a lelátó teljes egészeben fedett. A stadion napjainkban minden nemzetközi előírásnak megfelel, különböző VIP-páholyokkal, sajtórészlegekkel és orvosi helyiséggel rendelkezik. Az öltözők mellett kápolnák találhatók, így a vallásos játékosok imádkozhatnak a mérkőzések előtt vagy után.

A stadion a várostól nyugatra, egy beépítésre alkalmatlannak hitt erdős területen található. Az infrastruktúrát, az utakat is fejleszteniük kellett a kényelmes megközelítése céljából. Az arénán belül, a keleti lelátó alsó részén található egy bevásárlóközpont, melyben 110 ötcsillagos lakosztállyal rendelkezik. A centerpálya mellett két edzőpálya is van.

Az említett Copa Américán kívül 2008-ban egy Messi és Ronaldinho barátai gálamérkőzést rendeztek a stadionban. Továbbá 2009-es U20-as Dél-Amerika-bajnokságon is szép számmal rendeztek benne mérkőzéseket.

A venezuelai felnőtt válogatott négy találkozót vívott a stadionban, két-két vb-selejtezőt és barátságos meccset, melyeken nem talált legyőzőre.

A hétköznapokban a helyi Monagas csapata játssza itt a hazai mérkőzéseit. Az első számú maturíni csapatot 1987-ben alapították, amely eleinte csak alacsonyabb osztályú bajnokságokban szerepelt. A Maturín átadása előtti két évtizedben a mindössze nyolcezres Estadio Alexander Botinni volt a csapat otthona. Az együttes időről időre egyre többször feljutott a venezuelai élvonalba, ahol a legjobb eredménye a 2017-es bajnoki cím volt. A Monagas egyszer vett részt a Libertadores-kupában és négy alkalommal indult a Copa Sudamericanában.

A sorozat korábbi részei:

Estadio Olímpico de la Universidad Central de Venezuela - Caracas FC, Metropolitanos, Deportivo La Guaira

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8118198883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása