Futballtangó

Libertadores-kupa: a Boca Juniors hősies küzdelemben jutott a döntőbe

2023. október 06. - _Adamo_

bocapal.jpg

A Libertadores-kupában egyedüli argentin csapatként versenyben maradó Boca Juniors heroikus küzdelemben bejutott a sorozat döntőjébe a nagy esélyes Palmeiras legyőzésével.

A Boca Juniors és a Palmeiras elődöntő-párharcában mindkét mérkőzés döntetlenre végződött. A Buenos Aires-i gól nélküli találkozón után Sao Paulóban 1-1-et játszottak egymással, majd tizenegyesrúgásokkal a Xeneize bizonyult jobbnak.

A visszavágón eleinte a házigazda próbált kezdeményezni, de a Boca stabilan védekezett, így a legnagyobb lehetőség Gabriel Menino kósza távoli lövése volt, melynél S. Romero kapus védett. Az első játékrész derekánál a Boca egy ellentámadás végén ragadta magához az előnyt, Merentiel elhúzott a bal oldalon, a tizenhatoson belül az alapvonalnál befelé kanyaradott, kapu elé tett bejátszását pedig Edinson Cavani közelről becsúszva juttatta a hálóba. Innentől még sürgősebb lett a Palmeirasnak, amely azonban görcsösen játszott és képtelen volt érdemi lehetőségeket kialakítani, miközben a Boca kedvére kontrázhatott. Az első félidő a vendégek 1-0-s vezetésével ért véget. A szünet után egyre inkább állandósult a hazaiak fölénye, a Boca azonban kőkeményen és sikeresen verte vissza a támadásokat. Egy óra elteltével Mayke közeli lövésénél S. Romero védett bravúrral. A 66. percben Marcos Rojo a második sárga lapját is megkapta egy újabb kőkemény belépő miatt, így a Boca tíz emberre fogyatkozott. Valósággal felborult a pálya, a Palmeiras emberelőnyben rohamozott az egyenlítésért. A brazil gárda próbálkozásai a 73. percben sikerrel jártak, Joaquin Piquerez távoli lövése kötött ki az argentin csapat hálójában. A Verdao tovább nyomott a továbbjutásért, Rony látványos ollózásánál a kapus ismét bravúrral védett, azonban újabb gólt képtelenek voltak szerezni, így a 90 perc elteltével tizenegyesekre került sor. Weverton védte Cavani kísérletét, azonban S. Romero is hárított egymás után két lövést, a többi kísérlet sikerrel járt, így a Boca az egyenes kieséses szakaszbeli harmadik párharcát is szétlövésekkel nyerte meg.

A hatszoros győztes Xeneize a 2018-as elvesztett döntő után jutott be ismét a Libertadores-kupa fináléjába.

Palmeiras - Boca Juniors 1-1 (0-1) - tizenegyesekkel: 2-4
Gólszerzők: Joaquin Piquerez (73.), ill. Cavani (23.)
Továbbjutott: a Boca Juniors 1-1 után tizenegyesekkel

 

A Libertadores-kupa döntőjében november 4-én a Fluminese hazai pályán a Maracanában fogadhatja a Boca Juniorst, miután a riói csapat 4-3-as összesítéssel múlta felül az Internacionalt a másik elődöntőben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7018228895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása