Futballtangó

A négyből két argentin csapat maradt állva a Libertadores-kupában

2023. augusztus 12. - _Adamo_

cavaniroger.JPG

A héten bonyolították le a Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit, melyet követően kiderült, hogy a versenyben lévő négy argentin csapatból hány jutott be a legjobb nyolc közé.

A Boca Juniors két döntetlen után (idegenben 0-0, odahaza 2-2) tizenegyesrúgásokkal múlta felül a Nacionalt. A visszavágón Edinson Cavani debütált az arany-kékeknél, az FC Portóhoz szerződő Alan Varela pedig elköszönt a csapatától. A tizenegyespárbajban Sergio Romero hőssé vált, a csapat pedig ha nehezen is, de behúzta a továbbjutást. Jorge Almirón együttese az elmúlt hetekben mutatott, folyamatosan javuló formájában bízva akár még hosszú menetelésre lehet képes a folytatásban.

A Boca ellenfele a negyeddöntőben éppen a másik állva maradt argentin csapat, a Racing Club lesz. Az Academia a nyolcaddöntők legnagyobb fordítását mutatta be, ugyanis a 4-2-re elvesztett első mérkőzést követően a visszavágón aratott 3-0-s sikerrel harcolta ki a továbbjutást a kolumbiai Atlético Nacional ellen.. Az ezen a mérkőzéseken debütáló Roger Martínez honfitársai ellen a második mérkőzésen eredményes is tudott lenni. Fernando Gagóék ugyancsak a mérsékelt bajnoki szereplés feledtetésében bíznak a nemzetközi porondon.

Ezzel szemben a River Plate tizenegyesekkel kiesett az Internacional elleni párharcban. A "milliomosok" hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re győztek a brazil csapat ellen, idegenben viszont ugyanilyen arányban kikaptak, a szétlövésekben pedig alulmaradtak. Martín Demichelis csapata hiába nyerte meg magabiztosan a hazai pontvadászatot, a Libertadores-kupa-menetelés - ha egy hajszállal is, de - a reméltnél jóval korábban véget ért.

A negyedik argentin résztvevő, az Argentinos Juniors a hazai 1-1-es döntetlen után idegenben két hajrábeli találattal maradt alul a Fluminense ellen. A Bicho hatalmas csatára késztette a rióiakat, és a rendkívül zaklatott, súlyos sérülésektől és durvaságokat sem mentes párharcban csak a legvégén húzták a rövidebbet.

Ami a többi párharcot illeti, a legnagyobb meglepetés a címvédő Flamengo búcsúja volt, de nem jutott tovább a tavalyi döntős Athletico Paranaense és a Copa Sudamericana-győztes Independiente del Valle sem.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei:

Fluminense (brazil) - Argentinos Juniors (argentin) 2-0
Továbbjutott: a Fluminense 3-1-es összesítéssel

Athletico Paranaense (brazil) - Bolívar (bolíviai) 2-0 – tizenegyesekkel: 4-5
Továbbjutott: a Bolívar 3-3 után tizenegyesrúgásokkal

Internacional (brazil) - River Plate (argentin) 2-1 – tizenegyesekkel: 9-8
Továbbjutott: az Internacional 3-3 után tizenegyesrúgásokkal

Boca Juniors (argentin) - Nacional (uruguayi) 2-2 – tizenegyesekkel: 4-2
Továbbjutott: a Boca Juniors 2-2 után tizenegyesrúgásokkal

Independiente del Valle (ecuadori) – Deportivo Pereira (kolumbiai) 1-1
Továbbjutott: a Deportivo Pereira 2-1-es összesítéssel

Palmeiras (brazil) - Atlético Mineiro (brazil) 0-0
Továbbjutott: a Palmeiras 1-0-s összesítéssel

Olimpia Asunción (paraguayi) - Flamengo (brazil) 3-1
Továbbjutott: az Olimpia Asunción 3-2-es összesítéssel

Racing Club (argentin) - Atlético Nacional (kolumbiai) 3-0
Továbbjutott: a Racing Club 5-4-es összesítéssel

A Libertadores-kupa további ágrajza:

lib8.png

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4018191415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása