Futballtangó

Libertadores-kupa: ellenfelet kaptak az argentin csapatok

2023. július 06. - _Adamo_

riverbocalib.jpg

Szerdán a paraguayi Luque-ben tartották meg a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszának sorsolását a legjobb 16 közé jutott csapatok részvételével.

A Libertadores-kupa szerdai sorsolásán kiderült, hogy a versenyben lévő csapatok közül a csoportelsőként továbbjutó Boca Juniors ellenfele az uruguayi Nacional lesz, a Racing Club pedig a kolumbiai Atlético Nacionalt kapta. (Amennyiben a két csapat továbbjut, a negyeddöntőt egymás ellen vívhatja.) Továbbá csoportmásodikokként a River Plate az elsők közül a brazil Internacionallal mérkőzhet, míg az Argentinos Juniors a River csoportját megnyerő brazil Fluminensével találkozik a nyolc közé jutásért. (A "milliomosok" a negyeddöntőben az Athletico Paranaensével, a Bicho akár a Flamengóval meccselhetne továbbjutás esetén.)

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit augusztus 1-től 3-ig, az egyes párharcok visszavágóit augusztus 8-tól 10-ig rendezik, tehát kevesebb mint egy hónapjuk van a csapatoknak a folytatásig, de addig is minden országban gőzerővel zajlanak a bajnokságok.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének párosítása az ágrajz szerint


Atlético Nacional (kolumbiai) - Racing Club (argentin)
Nacional (uruguayi) - Boca Juniors (argentin)
Deportivo Pereira (kolumbiai) - Independiente del Valle (ecuadori)
Atlético Mineiro (brazil) - Palmeiras (brazil)
Bolívar (bolíviai) - Athletico Paranaense (brazil)
River Plate (argentin) - Internacional (brazil)
Argentinos Juniors (argentin) - Fluminense (brazil)
Flamengo (brazil) - Olimpia Asunción (paraguayi)

A negyeddöntőkre majd augusztus végén kerül sor, az elődöntőket szeptember végén és október elején tartják, míg az idei finálét november 4-én játsszák a riói Maracana Stadionban.

A Boca Juniors a Nacional ellen a 21. században már vívott két végletekig kiélezett párharcot: a 2006-os nyolcaddöntőt az uruguayi csapat, a 2016-os negyeddöntőt viszont az argentin gárda nyerte meg tizenegyesrúgások után. A Xeneize argentin bajnoki gyengélkedését jól ismerjük, a frissen rajtolt uruguayi Intermedióban a Nacional az első három forduló alatt négy pontot szerzett.

A Racing Club és az Atlético Nacional az 1989-es nyolcaddöntőben találkozott egymással, amikor a végső győztes kolumbiaiak 3-2-es összesítéssel múlták felül az Academiát. Fernando Gago csapata sem teljesít túl optimálisan a hazai pontvadászatban, de az elmúlt hetekben már kijött a hullámvölgyből, s ha a jó formát sikerül megtartani, az bizakodásra adhat okot a nemzetközi folytatásban. Pablo Escobar egykori csapata június végén tizenegyesekkel bukta el a helyi Apertura playoff-döntőjét a Millonariosszal szemben.

A River Plate bár kaphatott volna még erősebb ellenfelet, az Internacionalnak aligha örülhet, hiszen egy bombaerős brazil ellenfelet kapott. A két csapat utoljára a 2019-es csoportkörben találkozott egymással, amikor mindkét egymás elleni meccs 2-2-es döntetlennel zárult és végül mindkét csapat veretlenül továbbjutott - ez most nem fordulhat elő. A "milliomosok" a bajnoki cím kapujában vannak, ellenben a Porto Alegre-i egylet a brazil bajnokság rendkívül szoros élmezőnyében pillanatnyilag csak a nyolcadik helyet foglalja el.

Az Argentinos Juniors legutóbb 2011-ben csoportmérkőzéseket játszott a Fluminense ellen, akkor egy döntetlen mellett a brazilok idegenben győztek, és végül ők továbbjutottak, szemben a Bichóval. Gabriel Milito csapata várakozáson felül teljesítve egy brazil csapatot már kiejtett a Corinthians személyében, most pedig Fernando Diniz vezette Fluminense orra alá törhetne borsot. Jelen állás szerint az Argentinos tizedik, a Fluminense hatodik hazája országos bajnokságában.

A Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszának ágrajza

 

libagrajz23.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5218160738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása