Futballtangó

Kisorsolták a Libertadores-kupa csoportjait

2024. március 19. - _Adamo_

libtrophy.JPG

Hétfőről keddre virradóra a CONMEBOL Luque-i központjában megtartották a dél-amerikai nemzetközi kupasorozatok, így a Libertadores-kupa főtáblájának sorsolását.

A Libertadores-kupa 32 csapatát nyolc darab négytagú csoportba sorolták, melyek közül előzetesen talán az F csoport tűnik egyfajta "halálcsoportnak", ahol az elmúlt években két sorozatot is nyerő brazil Palmeiras ellenfelei között találjuk a Copa Sudamericanát 2022-es győztesét, az ecuadori Independiente del Vallét, valamint az argentin San Lorenzót és az uruguayi bajnok Liverpool Montevideo együttesét.

Továbbá izgalmas párosításnak tűnik, hogy egy csoportba került a címvédő Fluminense és a paraguayi Cerro Porteno, a brazil Grémio és az argentin Estudiantes La Plata, vagy éppen a Sao Paulo FC és a Barcelona SC. A Pincha csoportjában található még a bolíviai The Strongest és a chilei Huachipato, míg a Talleres Córdoba az SPFC és a BSC négyesébe került a chilei Cobresallal együtt. A River Plate a paraguayi Libertad, a venezuelai Deportivo Táchira és az Álvaro Recoba vezette uruguayi Nacional társaságában küdhet a továbbjutásért, míg az ötödik argentin csapat, a Rosário Central a brazil Atlético Mineiróval, az uruguayi Penarollal és a venezeulai Caracassal került egy csoportba.

A Libertadores-kupa csoportköréből a négyesek első két helyezettjei jutnak tovább a legjobb 16 közé, a harmadik helyezettek pedig a Copa Sudamericanában folytathatják szereplésüket.

A csoportkör küzdelmei április elejétől május végéig tartanak. Ezt követően a nyolcaddöntőket augusztusban, a negyeddöntőket szeptemberben, az elődöntőket októberben rendezik, míg a sorozat idei fináléjára november 30-án a River Plate otthonában, a Buenos Aires-i Monumentalban kerülhet sor.

A Libertadores-kupa csoportbeosztása: 

 

A csoport: Fluminense (brazil), Cerro Porteno (paraguayi), Alianza Lima (perui), Colo-Colo (chilei)
B csoport: Sao Paulo (brazil), Barcelona SC (ecuadori), Talleres Córdoba (argentin), Cobresal (chilei)
C csoport: Grémio (brazil), Estudiantes La Plata (argentin), The Strongest (bolíviai), Huachipato (chilei)
D csoport: LDU Quito (ecuadori), Atlético Júnior (kolumbiai), Universitario (perui), Botafogo (brazil)
E csoport: Flamengo (brazil), Bolívar (bolíviai), Millonarios (kolumbiai), Palestino (chilei)
F csoport: Palmeiras (brazil), Independiente del Valle (ecuadori), San Lorenzo (argentin), Liverpool Montevideo (uruguayi)
G csoport: Penarol (uruguayi), Atlético Mineiro (brazil), Rosário Central (argentin), Caracas (venezuelai)
H csoport: River Plate (argentin), Libertad (paraguayi), Deportivo Táchira (venezuelai), Nacional (uruguayi)

libsors24.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6018358297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása