Futballtangó

Két fordulót játszottak le a Libertadores-kupában

2023. május 01. - _Adamo_

faustovera.JPG

A Libertadores-kupa 2023-as kiírásában a hatfordulós csoportkör harmadán vagyunk túl, két-két fordulót bonyolítottak le valamennyi négyesben.

Az argentin csapatok közül az Argentinos Juniors és a Racing Club egyaránt hibátlanul kezdte az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat új idényét, miután mindketten mindkét meccsüket megnyerték. A Boca Juniors két meccsről négy ponttal bír, míg a River Plate egy-egy győzelemmel és vereséggel bír, a másodosztályú Patronato pedig a papírformának megfelelően mindkét eddigi mérkőzését elvesztette.

A Racing így némi meglepetésre vezeti az A csoportot a chilei Nublense és az ecuadori Aucas felett aratott sikerével, megelőzve címvédő Flamengót, amely kikapott a kupaújonc ecuadori bajnoktól. Fernando Gago csapata a következő körben a rióiakat fogadja és egy újabb győzelemmel nem csak a saját továbbjutásához kerülne közel, hanem az egyik ellenlábas sorsát nehezítené meg.

Az Argentinos két bravúrgyőzelemmel kezdte szereplését, hiszen Gabriel Milito együttese a Copa Sudamericana-címvédő Independiente del Vallét idegenben, a Corinthianst pedig hazai környezetben múlta felül. Bár mindkét meccsen csak 1-0-s győzelmet arattak, nincs okuk szégyenkezni, hiszen két nívós skalpot gyűjtöttek be. Legközelebb a csoport papíron leggyengébb ellenfelével találkoznak, az eddig még gólt sem szerző Liverpool Montevideo vendégei lesznek, ahol viszont az eddigiekkel ellentétben már az argentin gárda lehet az esélyes.

A közelmúltban edzőt is váltó Boca Juniors a venezuelai Monagasszal csak döntetlent játszott, a kolumbiai Deportivo Pereira ellen pedig a hosszabbításban harcolt ki 2-1-es győzelmet. Jorge Almirón irányításával a bajnokságban legutóbb önbizalomnövelő sikert arattak a Racing ellen, így az arany-kékek hívei talán bízhatnak abban, hogy sikerül kikecmeregni a hullámvölgyből. A Libertadores-kupa következő fordulójában a Boca a hozzájuk hasonlóan négypontos Colo-Colóhoz látogat.

A 2018-as győztes River Plate felemásan kezdte az új kiírást, hiszen a La Paz-i magaslaton 3-1-es vereséget szenvedett a The Strongest ellen, majd hazai környezetben több mint egy félidőt emberhátrányban játszva múlta felül 4-2-re a perui Sporting Cristalt. A "milliomosok" fantasztikus formában vezetik az argentin bajnokságot, a következő körben azonban a hatpontos Fluminense ellen egy igazi ki-ki meccs vár rájuk, hiszen egy esetleges újabb vereség esetén a továbbjutás is komoly veszélybe kerülhet.

A kupagyőztesként története során először nemzetközi kupában szereplő Patronato az előző idény végén kiesett a másodosztályba és jelentősen meggyengült. A paranái alakulat ennek ellenére cseppet sem vallott eddig szégyent, hiszen a kolumbiai Atlético Nacionaltól és a paraguayi Olimpia Asuncióntól is csak egy-egy góllal kapott ki, a harmadik fordulóban a perui Melgar elleni hazai meccsen lehet az eddigi legnagyobb esélye a pontszerzésre.

A Bicho és az Academia mellett a Fluminense, a Nacional és az Atlético Nacional kezdte ugyancsak két győzelemmel a csoportját.

Egyelőre a meglepetések sem maradtak el, hiszen a Flamengo említett kisiklása mellett a tavalyit megelőző két kiírást megnyerő Palmeirasnak is van már egy veresége, és jelenleg csak utolsó a csoportjában, de a Hulkkal felállló Atlético Mineiro nullapontos kezdése sem feltétlen volt várható.

A Libertadores-kupa egyes csoportjainak állása:

 

libcsop2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr10018114586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása