Futballtangó

A Racing korábbi játékosa nem bánná, ha kiesne az ősi rivális

2023. május 05. - _Adamo_

alcarazsoton1.jpg

A januári átigazolási időszak alkalmával a Racing Clubtól a Southamptonhoz szerződő Carlos Alcaraz kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott nevelőcsapata ősi riválisának kríziséről.

A Premier League-ben a bennmaradásért küzdő Southampton argentin középpályása, Carlos Alcaraz a TyC Sports részére adott interjúban arról is beszélt, hogy mit gondol a Racing Club ősi riválisa, az Independiente nehézségeiről, amelynek 22 millió dolláros tartozást kell megfizetnie az életben maradáshoz. A  "szentek" 20 éves irányítója egyáltalán nem udvariaskodott a válaszadásnál:

"Nem fogok hazudni, az nem nekem való lenne. Őszintén szólva nem az én dolgom, hogy mi van velük. Egyáltalán nem zavarna, ha kiesénének, de cseppet sem foglalkoztat, hogy milyen problémáik vannak."

(Alcaraz kijelentése bár kétségkívül nyers és az európai labdarúgás szereplői bizonyára udvariassabban nyilatkoznának egymásról, az argentin viszonyokat tekintve teljesen megszokott választ adott. Ne legyenek illúzióink, fordított esetben a másik csapat részéről is hasonlóan gondolkodnának.)

A Racing korábbi játékosa az Academia edzőjéről, Fernando Gagóról is szót ejtett: "Köszönettel tartozom neki, nagyon sokat tett a fejlődésemért, bár még fiatal edző, kiváló szakember, akire mindannyian felnézünk. Nagyon sok mindenben segített. Csak azt üzenném neki, hogy továbbra is ugyanolyan intenzitással edzek, mint nála az első naptól fogva."

"A csapat nagyon jó erőkből áll, úgyhogy  bízom benne, hogy a közelmúltbeli vereségek csak erősebbé fogják tenni őket. Amikor tehetem, nézni szoktam a meccseket, ugyanúgy érzek a klub iránt, mint eddig, sokat gondolok rájuk. Sok sikert kívánok a továbbiakhoz" - tette hozzá a Racing szerepléséről.

Alcaraz annak ellenére, hogy még csak januárban szerződött Angliába, 14 mérkőzésen három gólt szerzett a PL-ben és azonnal fontos szereplője lett csapatának. Az ifjú argentin játékos meggyőző teljesítménye ellenére a Soton sereghajtó az angol első osztályban, és mivel négy fordulóval a vége előtt hat pontra van az utolsó bennmardó helytől, nagy eséllyel ki fog esni.

"Egy igazi álom számomra, hogy itt játszhatok. Sajnos nem a legjobban alakultak eddig a dolgok, de még van esélyünk bennmaradni, küzdeni fogunk érte" - jegyezte meg Alcaraz.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7618116918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása