Futballtangó

Fernado Gago továbbra is bízik a Racingban

2022. október 29. - _Adamo_

gagoracing.jpg

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) bajnoki címének utolsó fordulóban való drámai elvesztése után a Racing Club edzője, Fernando Gago nyilvános sajtótájékoztatót tartott.

A Racing Club zárta a két 2022-es kirást a legjobb mérleggel, azonban egyik sorozatban sem tudta elhódítani a bajnoki címet. Emlékezhetünk rá, hogy a Copa de la Liga Profesionaltól veretlenül búcsúztak, miután az elődöntőt tizenegyesekkel vesztették el. A második kiírásban a végsőkig versenyben voltak, az utolsó fordulóban vesztették el a bajnoki címet a Boca Juniorsszal szemben.

A kudarc után az Academia szurkolói tüntettek a csapat és Fernando Gago vezetőedző ellen, különböző molinókon a fiatal tréner azonnali távozását követelték. Három nap kollektív szünet után a Racing újra edzést tartott, amely előtt a szakember 45 percen át beszélgetett a játékosaival, hogy túltegyék magukat a történteken, tisztázzák az esetleges rossz érzéseket.

"A bajnokság végkimenetelétől függetlenül mindenképp megtartottuk volna ezt a három nap szünetet, mert elfáradtunk. Hónapok óta nem volt rá lehetőségünk, folyamatosan heti két meccset játszottunk. Úgy gondolom, hogy megfelelően átbeszéltük a történteket a srácokkal, felszínre jöttek az esetleges sérelmek, kibeszéltük magunkból a negatív érzéseinket. Tovább kell mennünk, nem érdemes tovább emésztenünk magunkat a történteken" - árulta el a vezetőedző.

"Mindannyian sajnáljuk, ami történt, de nem tehetünk már semmit. Egy tizenegyest ki lehet hagyni. Az a futballista, aki odaáll. Nem én jelölöm ki a konkrét rúgót, több olyan játékosunk van, aki szóba jöhet ilyen esetben, aki közülük bevállalja, az végzi el. Lehet naponta 25 büntetőt rúgni, de egy ilyen éles helyzetet nem tudunk reprodukálni edzésen. Attól még senki nem lett rosszabb futballista, mert kihagyott egy tizenegyest, ez benne van a játékban. Jony Galván nehéz pillanatban hibázott, de csak a bátrak hibáznak."

A második helyezése révén a Racing jövő szerdán az előző kiírásban döntőt játszó Tigrével fog játszani egy mérkőzést, hogy megmérkőzhessen a mindkét idei sorozatot megnyerő Boca Juniorsszal a Trofeo de Campeonesért.

"Nem tudom, honnan jött, hogy kétségek merültek fel a pozíciómat illetően. Nehéz pillanat volt, amit átéltünk, de folytatnunk kell, jövő szerdán lesz meccsünk, és lehetőségünk van még egy döntőt játszani. Meg fogunk próbálni és dolgozni érte" - tette hozzá a saját helyével kapcsolatban.

"Egyáltalán nem tartom kudarcnak a múlt hétvégét. Fájó, hogy nem lettünk bajnokok, de egy erős mezőnyben, nagyon kemény menetrend mellett tudtunk másodikok lenni. Pályafutásom során többet vesztettem, mint nyertem, mégis 17 trófeát szereztem a csapataimmal. Nincs okunk szégyenkezni, nincs elszámolni valónk senkivel. Azt akarom, hogy bátor, rámenős, erőteljes csapatom legyen továbbra is, ezen pedig a második hely sem változtathat" - jegyezte meg Gago eltökélten.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr317965396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása