Futballtangó

Fernando Gago a szezonbeli első vereség után lemondott

2023. október 04. - _Adamo_

gagoracing2.jpg

Az argentin bajnokság "rangadók fordulójában" a Racing Club 2-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az ősi rivális Independientétől, melyet követően az új kiírásban eddig veretlen csapat vezetőedzője lemondott posztjáról.

A Racing Club először kapott ki a Copa de la Liga Profesionalban, azonban éppen a legnagyobb ellenlábasa, a Carlos Tévez által irányított Independiente ellen maradt alul hazai környezetben. Az Academia vezetőedzője, Fernando Gago átérezte a vereség súlyát és noha játékosai nem támogatták őt, bejelentette a lemondását.

A 37 éves egykori kiváló védekező középpályás a második edzői megbízatását töltötte a Racingnál, korábban 2021-ben fél éven át az Aldosivi edzője volt. Gago 2021. októbere óta vezette a csapatot, amely a kezei alatt rendre karakteres, minőségi teljesítményt nyújtott, és bár a csapat legjobbjai közül menet közben több távoztak tehetősebb klubokhoz, mégis versenyképesek tudtak maradni a fiatalok beépítésével. A kék-fehérek a 2022-es Liga Profesionalban egy hajszállal maradtak le a végső győzelemről és lettek másodikok, miközben megnyerték a "nemzetközi" Szuperkupát és a Trofeo de Campeonest a Boca Juniors legyőzésével.

Az idei első bajnoki kiírásban a Racing sokáig szenvedett és végül csak a 28 csapatos mezőny 12. helyén végzett, azonban az augusztusban rajtoló Copa de la Liga Profesionalban mindeddig megőrizte veretlenségét. A csapat az első hat fordulót három-három győzelemmel és vereséggel abszolválta, majd az említett Rojo elleni avellanedai derbin vesztette el veretlenségét.

Az egykori válogatott labdarúgó 109 mérkőzésen irányította a Racingot, amely ezalatt 53 győzelmet és 30 döntetlent ért el 26 vereség mellett.

A Racing edzéseit átmenetileg a tartalékcsapat trénerei, Sebastián Grazzini és Ezequiel Videla tartják, azonban nem valószínű, hogy a megbízott edzők túl sokáig fogják irányítani a csapatot.

A helyi sajtóbeszámolók szerint a Racing vezetősége már egyeztetéseket folytat az utódlással kapcsolatban. Állítólag az egykori Boca-legenda Guillermo Barros Schelotto már visszautasította a lehetőséget, de a Katarból távozni készülő Hernán Crespo, a korábbi ecuadori szövetségi kapitány Gustavo Alfaro, a legutóbb a Vélez Sarsfieldet irányító Alexander Medina vagy éppen Rodolfo Arruabarrena egyaránt jelölt lehet a posztra.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4018227007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása