Futballtangó

Halmozza a trófeákat a Manchester City argentin támadója

2023. december 29. - _Adamo_

alvarezcity3.JPG

Miután a múlt héten a Manchester City megnyerte a klubvilágbajnokságot a Fluminense 4-0-s legyőzésével, a csapat argentin támadója ritkán látott magasságba ért.

Julián Álvarez két góllal vette ki a részét a klubvilágbajnokság döntőjében aratott magabiztos győzelemből, ezzel tovább folytatta az egész felnőtt pályafutása alatt zajló trófealmahozást.

A kiváló képességű támadó 23 éves korára már a 14. különböző trófeáját nyerte csapataival. Álvarez nevelőcsapata, a River Plate soraiban Libertadores-kupát, dél-amerikai szuperkupát, valamint argentin bajnoki címet, kupát, szuperkupát és Bajnokok Kupáját nyert, míg az argentin válogatott színeiben 2021-ben Copa América-győztes, 2022-ben pedig világbajnok és Interkontinentális Szuperkupa-győztes lett. Mióta tavaly nyáron átigazolt a Manchester City-hez, az angol csapattal megnyerték a Premier League-et, az FA-kupát, a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és immár a klubvilágbajnokságot is.

Mindezt azt jelentette, hogy Álvarez lett a labdarúgás történetének mindössze a harmadik, egyben a legelső argentin játékosa, aki Bajnokok Ligáját, Libertadores-kupát, világbajnoki címet, Copa Américát és klubvilágbajnokságot is nyert. Rajta kívül korábban csak két brazil, Dida és Cafu volt képes ugyanerre a bravúrra.

A sokoldalú támadó az Európába szerződése óta minden sorozatot figyelembe véve 76 mérkőzésen 28 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott a City színeiben. Érkezése óta vitathatatlanul Pep Guardiola csapatának egyik legfontosabb kiegészítőembere lett.

Álvarez a 2023-2024-es idény eddig eltelt szakaszában 24 tétmérkőzésen 11 gólt és kilenc előkészítést jegyzett, tehát 20 gólban működött közre. Ezen találatok közül 15(!) gól egyenlítést vagy vezetést jelentő találat volt.

A fiatal csatár megszerzése iránt a nemzetközi sajtóhíresztelések szerint a Real Madrid és a Barcelona is érdeklődést mutat, ő maga azonban éppen a közelmúltban szögezte le, hogy nagyon jó helyen van a City-nél:

"Igazság szerint nagyon boldog vagyok a Manchester City-nél. Valamivel több mint egy éve vagyok itt, és sokmindent nyertünk, aminek nagyon örülök. Az első pillanattól kezdve sokat segítettek, ezáltal fejlődhettem játékosként és emberként is. Azt gondolom, hogy jelenleg számomra a lehető legjobb helyen vagyok. Nyilván az ember álmodik arról, hogy minél több címet nyerjen, most az a célunk, hogy megvédjük a megszerzett elsőségeinket."

Álvarezt még 2028-ig köti szerződés a szigetországi csapathoz, amelyet ha kitölt, akkor minden bizonnyal még további értékes trófeákhoz segítheti csapatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7218290645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása