Futballtangó

A megállíthatatlan River Plate áll az argentin bajnokság élén

2023. április 25. - _Adamo_

river23.JPG

Januárban vette kezdetét az argentin bajnokság vadonatúj, 2023-as első, Liga Profesional elnevezésű kiírása, és már a bajnoki idény derekánál tartunk.

Az argentin bajnokság aktuális kiírását nagy fölénnyel vezeti a River Plate, amely egymást követő nyolc mérkőzését nyerte meg kapott gól nélkül. A Martín Demichelis által repített "milliomosok" már a hetedik ilyen győzelmükkel klubrekordot állítottak fel, miközben az új edző minden idők egyik legjobb rajtját produkálta a klub élén. A mezőny élén hat ponttal előzik meg a szintén remek formában szereplő San Lorenzót. A Ciclón ugyancsak kétszer kapott ki a bajnokságban, és a legutolsó négy fellépéséből hármat megnyert.

A harmadik-negyedik helyen a Defensa y Justicia és az újonc Belgrano található azonos pontszámmal, miután mindkét csapat várakozáson felül teljesít. Az Halcón továbbra is nagyszerűen muzsikál Julio Vaccari kezei alatt, az élvonalba visszatérő córdobai gárdában pedig a veterán Pablo Vegetti nyolc találatával holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

Folytatódott a Rosário Central pozitív kicsengésű szereplése, Miguel Ángel Russo csapata hét forduló óta veretlen, miközben három meccset nyert meg négy döntetlen mellett. Az előző idényben gyengélkedő Lanús bár korábban vezette is a bajnokságot, azóta ugyan visszacsúszott, de továbbra is az üldözők között foglal helyet, csakúgy mint a Talleres Córdoba és az Eduardo Domínguez kinevezése óta 5-1-1-es bajnoki mérleget regisztráló Estudiantes La Plata, vagy éppen a Godoy Cruz együttese.

Az előzetesen a legnagyobb esélyesek közé sorolt Racing Club a nehéz rajt után még fel tudott zárkózni, ám Fernando Gago csapata az utóbbi időben ismét hullámvölgybe került és az utolsó négy fordulóban csak egyetlen pontot gyűjtött. Azonos pontszámmal állnak a Libertadores-kupában vitézkedő, ám az elmúlt négy bajokijából csak egyet megnyerő Argentinos Juniorsszal, valamint a legutóbbi két meccsén egyaránt 1-0-s vereséget szenvedő Newell's Old Boysszal.

A középmezőnyben az utóbbi időben némi hullámvölgybe került a Martín Palermo által irányított Platense és a remekül rajtoló újonc Instituto, mint ahogyan egyelőre a tavalyi meglepetéscsapat Tigre sem tudja megközelíteni a 2022-es formáját, legutóbbi sikerével került 50 százalékos mérleg fölé.

A Boca Juniors a bajnokságban egyelőre Jorge Almirón irányításával is nyeretlen, az új tréner a Libertadores-kupában már megérezhette a győzelem ízét. A Xeneize a hazai pontvadászatban az utolsó négy körben csak egyetlen pontot szerzett, így 13 forduló után is csak 15 ponttal áll, ami bármilyen körülmények között rettentően kevés tőlük. A 17. helyen tanyázó Boca hátránya az éllovas Rivertől nagyobb a bajnokság derekánál, mint amennyi pontot egyáltalán gyűjtött. A Vélez Sarsfield sem áll jobban náluk, hiszen bár a Fortín lendületesen kezdett az újonnan kinevezett Ricardo Gareca irányításával, az utolsó öt körben azonban nem nyert meccset.

Az első kilenc fordulóban nyeretlen Colón azóta két meccsen is győzött és a huszadik helyre küzdötte fel magát. A velük azonos pontszámmal álló Gimnasia La Plata ugyancsak az utóbbi időben adott életjelet magáról, az utolsó négy fordulóban aratott két sikerrel. Az Huracán a pozitív szezonkezdés után immár kilenc forduló óta nyeretlen, az átlagpontok alapján kieső Arsenal Sarandi pedig a múlt fordulóban aratta mindössze harmadik sikerét.

A gyengélkedő Independiente elnököt és edzőt is váltott a közelmúltban, Ricardo Zielinski vezetésével két rangadón egy pontot szereztek a Racing elleni döntetlen és a River elleni vereség révén, de a Rojo szurkolói reménykednek benne, hogy végre változás történhet. A nagymúltú együttes az aktuális tabellán mindössz a sereghajtó Unión Santa Fét előzi meg, amely ugyancsak egyetlen mérkőzést nyert meg a bajnokság első 13 fordulója alatt.

A bajnokság aktuális állása

 

afatab13.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4818109988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása