Futballtangó

Öt forduló után hárman veretlenek az argentin bajnokságban

2024. július 18. - _Adamo_

talleresc24.JPG

Az argentin bajnokság idei második kiírásában, a hagyományos Liga Profesional küzdelmei során öt fordulót bonyolítottak le a Copa América alatti szünetet megelőzően.

A Liga Profesional csatározásai alatt az argentin élvonalbeli mezőny 28 csapat minden ellenfelével egyszer játszik, és a 27 forduló végeztével hirdetnek bajnokot.

Az újonnan indult bajnokság első öt fordulója után három csapat veretlenül áll az élen, miután a Talleres Córdoba, az Huracán és az Unión Santa Fé egyaránt négy győzelemmel és egy döntetlennel 13 pontot gyűjtött eddig. A Walter Ribonetto vezette La T áll a bajnokság élén a legjobb gólkülönbségével, míg a Globo soraiból a rutinos Ignacio Pussetto öt góllal a bajnokság legeredményesebb játékosának mondhatja magát.

Az éllovas triót újabb három csapat követi tíz ponttal, a Racing Club, a Gimnasia La Plata és az Instituto egyaránt 3-1-1-es mérleggel bír. Az Academia egymást követő három siker után az utolsó fordulóban kapitulált először, a córdobaiak pedig az utolsó két meccsüket megnyerve zárkóztak fel melléjük.

A tavalyi klasszikus bajnokságot utcahosszal megnyerő River Plate a vártnál gyengébben rajtolt, ugyanis Martín Demichelis együttese három győzelem mellett kétszer is kikapott, az Argentinos Juniors és a Deportivo Riestra elleni fiaskóknak köszönhetően a legnagyobb esélyes kilenc ponttal csak a hetedik helyet foglalja el. Tekintve, hogy a River tovább erősítette a keretét, csak az előrelépés lehet elfogadható számukra, miközben a Libertadores-kupát is a csúcsra törnének.

A River mellett az Argentinos Juniors ugyancsak kilencpontos, míg a közelmúltban Eduardo Salvio és Carlos Izquierdoz személyében két nagy visszatérő is bejelentő Lanús és a Copa Sudamericanában versenyben lévő Belgrano egyaránt nyolcpontos.

A Boca Juniors az első öt forduló után egyelőre csak ötvenszázalékos mérleggel bír, miután két-két győzelem és vereség mellett egyszer döntetlent játszott. Diego Martínez együttese mindkét veresége után nyerni tudott, ettől függetlenül az Atlético Tucumántól és a Platensétől elszenvedett fiaskókra kevésbé lehet büszke, és a tavalyi kudarc után idén mindenképpen többet várnak tőlük a szurkolók.

A Xeneize mellett az első két győzelme után visszaeső Estudiantes La Plata, valamint a Sarmiento Junin és az Independiente Rivadavia ugyancsak hét ponttal bír.

A hatpontosok táborában olyan többre hivatott csapatokat is találunk, mint a Rosário Central, a Newell's Old Boys vagy az Independiente, miközben a folyamatos átalakulásban lévő Vélez Sarsfield és a Platense csupán öt pontot tudhat máagénak. 

A bajnokság utolsó öt helyén álló csapata még nem nyert meccset, így a Defensa y Justicia, a Tigre és a San Lorenzo révén három fővárosi csapat is nyeretlen. Az előző sorozat alapszakaszában a legtöbb pontot gyűjtő Godoy Cruznak három pontja lenne, de egy büntetés miatt nullapontos, csakúgy mint az eddigi öt mérkőzése mindegyikét elveszítő Godoy Cruz együttese. 

A Liga Profesional aktuális állása az 5. forduló után:

 

argligaprof5.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4918448185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása