Futballtangó

A Boca Juniors másodosztályú ellenféllel szemben nyerte meg az argentin Szuperkupát

2023. március 02. - _Adamo_

benedettotripla.jpg

Néhány héttel a "nemzetközi" argentin Szuperkupa-mérkőzés után csütörtökre virradóra megrendezték a hagyományos "hazai" Szuperkupát is a tavaly mindkét kiírást megnyerő Boca Juniors és a kupagyőztes Patronato között.

Az argentin Szuperkupa-mérkőzést esélyeshez méltóan, 3-0-ra a Boca Juniors nyerte meg magabiztos győzelemmel a jelenleg csak másodosztályú Patronato ellen Santiago del Esteróban.

A tavalyi kupagyőzelem után az első osztályból kieső paranáiak jóval szerényebb játékerőt képviseltek és a mérkőzésen végig a Boca dominált. Az arany-kékek a kezdetektől fogva irányították a játékot, de eleinte César Salva kapus és a piros-feketék védelme még állta a sarat. Benedetto és Villa Cano egymás után alakították ki a helyzeteket, de az első félidő nagy részében eredménytelenek voltak. Aztán néhány perccel a szünet előtt mégis megtört a jég, Figal bal oldali bejátszását Darío Benedetto lőtte közelről a léc alá. A fordulás után nem sokkal egy szöglet után ismét Darío Benedetto fejelt közelről a hálóba, 2-0-ra növelve a különbséget. Újabb tíz perccel később egy sakk-mattig kijátszott akció végén Fabra bejátszását ismét Darío Benedetto piszkálta be a kapuba, megszerezve ezzel önmaga és csapata harmadik gólját. "Pipa" a góljait a 42., az 52. és a 62. percben ért el klasszikus mesterhármast. Nem sokkal később Salva hárította Langoni ziccerét, és több kisebb lehetősége lett volna a Bocának még az előny növelésére, de három lőtt gól után már érthető módon kevésbé voltak élesek.

A Boca Juniors 2018 után második alkalommal hódította el a közelmúltban kiírásra került argentin Szuperkupát.

Boca Juniors - Patronato 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Benedetto (42., 52., 62.), ill. -

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3618062088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása