Futballtangó

A Racing Club nyerte az argentin Szuperkupát

2023. január 21. - _Adamo_

racingsuper.JPG

Óriási küzdelemben a Racing Club hódította el az argentin Szuperkupát, miután 2-1-re legyőzte a Boca Juniorst az Abu Dhabiban rendezett összecsapáson.

A mindkét tavalyi bajnoki kiírást megnyerő Boca és az őket a Bajnokok Kupájában (Trofeo de Campeones) hosszabbításban legyőző Racing mérkőzött meg egymással az argentin Szuperkupáért egy bemutató jellegű mérkőzésen.

A két csapat nem bánt kesztyűs kézzel egymással és rögtön az első percekben egy-egy kőkemény belépővel adtak ízelítőt a dél-amerikai virtusból a közel-keleti publikumnak. A helyzetek sem maradtak el, tíz perc után Piovi és Varela egyaránt próbára tette az ellenfél kapusát. Az első negyedóra végeztével egy tovább csúsztatott labdát az előre húzódó Facundo Roncaglia az ötös sarkánál nem sokkal messzebbről vágott kíméletlenül a léc alá. (1-0) Nem sokáig örülhetett a Boca a vezetésnek, ugyanis három perccel később a frissen igazolt Maxi Moralez kiugratásából a kolumbiai Johan Carbonero lépett ki és ziccergóljával kiegyenlítette a mérkőzés állását. (1-1) A gyors gólváltást követően némileg elcsendesedtek a csapatok és a következő időszakban kevesebb lehetőség adódott a csapatok előtt. Annak ellenére, hogy a Boca több támadást vezetett, tíz perccel az első játékrész vége előtt ismét Carbonero veszélyeztetett, kemény lövését azonban García kapus bravúrral hatástalanította. Nem sokkal a szünet előtt Oroz kapta meg a mérkőzés első sárga lapját egy kíméletlen belépő után. Az első félidő utolsó perceiben egy újabb komoly lehetőség adódott az Academia előtt, Insua felső sarokba tartó szabadrúgását azonban García hárítani tudta. Végül az eredmény már nem változott a szünetig, az első 45 perc 1-1-es döntetlennel zárult.

A szünetben csak egyetlen csere történt, Ibarra mester Briascót a fiatal I. Fernándezzel helyettesítette a Boca támadósorában. A folytatásban ismét az első félidőt jobban záró Racing maradt lendületben és Maxi Moralez ismét védeni valót biztosított García számára. Pár perccel később Villa Cano végezhetettel ígéretes helyről szabadrúgást, ám lövése a kék-fehérek kapuja fölé szállt. A következő percekben is a Racing előtt adódtak lehetőségek, a veterán Moralez nagyon élt, Nardoni közeli lövésénél ismét García védett bravúrral. Már a második játékrész derekánál jártunk, amikor viszont a Boca előtt adódott egy komoly lehetőség, Benedetto kísérletét Arias hatástalanította. A mérkőzés kiélezett küzdelemben telt, mindkét csapatnak voltak helyzetei a második gól megszerzéséhez. Az utolsó húsz percen belülre érve mindkét csapat változtatott: a Xeneize Langonit és Vazquezt, míg az Academia J. Gómezt és a veterán Hauchét állította csatasorba. Már az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor Carbonero eldönthette volna a mérkőzést, ám J. Gómez kiugratását követően hiába tolta el a labdát García mellett, éles szögből csak az oldalhálót találta el. A hajrában a Boca egymás után több szögletet is elvégezhetett, Sandez fejese centikkel kerülte el a kaput, míg L. Vazquez bólintását pedig a gólvonalról fejelték ki. A rendes játékidő lejárta után J. Gómez közeli lövésénél a bevetődő Sandez kezére pattant a játékszert, a bíró pedig hosszas videózást követően büntetőt ítélt a Racing javára, melyet Gonzalo Piovi elemi erővel bombázott García hálójába. (1-2) Ugyan néhány percet rátett a játékvezető a hosszas közjáték miatt, a Boca már nem tudott válaszolni, így a Racing hódította el a trófeát.

A korábbi 18-szoros bajnok és 1967-es Libertadores-kupa-győztes Racing története során először nyerte meg a 11 éve üzemelő argentin Szuperkupát.

Boca Juniors – Racing Club 1-2 (1-1)
Helyszín:
 Hazza bin Zayed Stadion, Al Ain, Egyesült Arab Emirátusok; Vezette: Fernando Rapallini (argentin)
Gólszerzők: Roncaglia (17.), ill. Carbonero (20.), Piovi (90+8.)
Sárga lapok:  ill. Oroz (38.), Carbonero (90.)
Kiállítva: – ill. –

Boca Juniors: García – Advíncula, Roncaglia, Sandez, Fabra – G. Fernández, Varela, J. Ramírez (Langoni 74.) – Briasco (I. Fernández 46.), Benedetto (L. Vazquez 74.), Villa Cano. Vezetőedző: Hugo Ibarra.

Racing Club: Arias – Pillud, Sigali, Piovi, Insua – Moreno (Galvan 90+10.), Nardoni (J. Gómez 73.) – Oroz (Hauche 73.), Maxi Moralez, Carbonero (Quiroz 90+10.) – M. Romero (Reniero 63.). Vezetőedző: Fernando Gago.

 

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) 2023-as idénye a jövő hétvégén veszi kezdetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4918030870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása