Futballtangó

Tévez azonnal felvillanyozta a Rosário Centralt

2022. július 27. - _Adamo_

tevezrosario.JPG

A Rosário Central egy hónappal ezelőtt nevezte ki Carlos Tévezt az új vezetőedzőjének, és az egykori csupaszív válogatott támadó edzői karrierje legelső megbízatását máris nagy lendülettel kezdte.

Az aktív pályafutása befejezésének bejelentését követően szinte egyből edzőnek álló Carlos Tévez az első két mérkőzését ugyan elvesztette a Rosário Central kispadján, az utolsó négy meccsből hármat megnyertek egy döntetlen mellett és még gólt sem kaptak. A Canalla ráadásul a múlt héten az év legfontosabb mérkőzését is megnyerte a városi rivális Newell's Old Boys ellen. (S mi több, ők azután is győztek, míg a klasszikusnak még veretlenül nekivágó La Lepra a rákövetkező bajnokiján ugyancsak kapitulált.)

Az utóbbi időben mutatott javuló tendencia révén a Rosário Central ötvenszázalékosra (4-2-4) javította mérlegét, így az argentin bajnokság aktuális kiírásában a megszerzett 14 pontjával a 28 csapatos mezőny 13. pozícióját birtokolja, és két pontra megközelítette a kilencedik helyezett Newell'st.

A Rosário Central eredményei Carlos Tévezzel a kispadon:

Június 24., Rosário Central - Gimnasia La Plata 0-1
Július 5., Aldosivi - Rosário Central 2-1
Július 8., Rosário Central - Sarmiento Junin 1-0
Július 16., Independiente - Rosário Central 0-0
Július 21., Rosário Central - Newell's Old Boys 1-0
Július 26., Arsenal Sarandi - Rosário Central 0-3

"A labdarúgás egyszerűbb, mint gondolnád. Ezt próbálom átadni, megértetni a játékosaimmal. Nem tudom mennyire sikerül, de az eredmények egyre biztatóbbak. Ha már a történelem adta nekünk ezt a klasszikus meccset, akkor mindent meg kell tennünk, hogy legyőzzük a legnagyobb riválisunkat" 

- jegyezte meg Carlitos a Newell's legyőzését követően.

A folytatásban akár tovább folytathatják a felkapaszkodást, hiszen a Central Córdoba, a Tigre és a Barracas Central sem tűnik legyőzhetetlen ellenfélnek, hogy ezt augusztus 17-én sor kerüljön egy bizonyára már sokak által várt nagy visszatérésre a La Bombonerában, amikor a Canalla a Boca Juniors ellenfele lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1117892383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása